Anunțul șoc al deputatului Cucșa: „ALDE dispare sub privirile admirative ale conducerii”

Anunțul șoc al deputatului Cucșa: „ALDE dispare sub privirile admirative ale conducerii”

0
DISTRIBUIȚI

 Marian Cușca a declarat că ALDE a trimis o scrisoare către ALDE România prin care înștiințează partidul condus e Călin Popescu Tăriceanu că nu mai are voie să folosească numele și sigla formațiunii pentru că nu mai face parte din familia ALDE.

„ALDE dispare sub privirile admirative ale conducerii…De 3 luni, ALDE Party a trimis o scrisoare către ALDE România prin care înștiințează că ALDE România nu mai are voie să folosească numele și sigla partidului pentru că nu mai face parte din familia ALDE internațional. De când au primit scrisoarea, cei din conducerea ALDE România, au ținut-o ascunsă de membrii de partid și nu au luat nicio măsură pentru reglementarea situației…De aici putem trage simplă concluzie că cei din conducere nu au avut și nu au nici cea mai mică intenție de a ține în viață partidul!”, a scris Marian Cucșa, astăzi, pe Facebook

Acesta mai spune că, potrivit legii electorale, un partid politic poate candida la alegeri dacă sigla și denumirea partidului sunt în vigoare cu minim 6 luni înainte de data alegerilor.

„Astfel, ALDE fiind în prezent într-o alianța electorală cu Ponta, schimbarea denumirii și siglei, ar afecta candidatura la prezidențiale!”, a mai notat Cucșa.

Deputatul consideră că membrii care vor să candideze la alegerile locale de anul viitor vor trebui să o facă din partea Pro România.

„Organizarea unui congres după alegerile prezidențiale, pentru schimbarea denumirii partidului, este prea târzie! Singura variantă va fi ca toți cei care vor să candideze la alegerile locale, să o facă din partea Pro România!!! Și așa ușor și subtil…ALDE va fi rapid înghițit de formațiunea lui Victor Ponta – fapt dorit clar de Ponta! Trist este însă că actualii membrii ALDE habar nu au despre acest aspect și am considerat de cuviință să îi informez”, a completat Cucșa.

Marian Cucșa spune că a atras atenția asupra problemei privind numele și sigla ALDE, însă conducerea nu a propus o soluție.

„Modul în care acționează actuală conducere a partidului este o bătaie de joc la adresa tuturor aleșilor locali ALDE și a tuturor membrilor de partid care au investit timp și încredere în acest proiect de suflet și cu multe speranțe pentru electoratul liberal.


În ședința de astăzi, 18 septembrie 2019, am ridicat problema mai sus menționată și cei din conducere au recunoscut faptul că există această scrisoare dar nu au propus nici o soluție pentru salvarea proiectului politic!”, a mai scris vicepreședintele ALDE.

El a solicitat demisia întregii conduceri ALDE România precum și organizarea unui congres în maxim două săptămâni, pentru schimbarea numelui și siglei partidului.

Teodor Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului, la propunerea PSD, iar Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și Alexandru Băișanu au acceptat să fie propuși miniștri în Guvern, astfel că ALDE a decis să îi excludă pe cei patru din partid. Aceștia, la rândul lor au spus că vor contesta în instanță decizia ALDE.

Cei trei deputați care au acceptat propuneri la ministerele Cabinetului Dăncilă au demisionat din grupul deputaților. Alături de ei au demisionat și Marian Cucșa și Mihai Niță. Prin urmare, ALDE a rămas fără grup la Camera Deputaților.

Și grupul senatorilor ALDE a fost desființat. Călin Popescu Tăriceanu a spus că va depune solicitări pentru înființarea a două grupuri mixte, unul la Cameră, altul la Senat, alături de Pro România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.