Asociația Simultan și Lapsus prezintă un performance sonor cu Mitoș Micleușanu în...

Asociația Simultan și Lapsus prezintă un performance sonor cu Mitoș Micleușanu în cadrul sesiunii Schizophonia

0
DISTRIBUIȚI

Invitatul sesiunii a șasea derulată sub genericul Schizophonia este Mitoș Micleușanu cu proiectul „Angstwurm”, care are la bază un setup hibrid: sinteză modulară + procesarea granulară a „emisiilor” unui obiect sonor, precum și a unor elemente vocale.
Micleuşanu Mitoş ar putea fi cel mai cameleonic artist interdisciplinar pe care l-ai văzut până acum. Înarmat cu o voință de fier, Mitoș respinge hotărât orice încercare de brand-uire definitivă atât în privința sa, ca artist, cât și asupra demersurilor sale artistice. În timp, a reușit să încalce toate dictonurile demotivaționale care ne spun că în viață nu le putem face pe toate și care ne poftesc forțat să ocupăm un loc într-o cutie proverbială, de dragul categorizării, al etichetării și a altor aberații social constructiviste.

Primele încercări în zona muzicii electronice le face în perioada 1998-2000 cu proiectul „Diafragma”, iar din 2002-2008, concentrându-se mai mult pe experiment, cu proiectul „Pneumaton”.


În prezent, proiectele sale electronice sunt semnate ca „Micleusanu M.” sau „CPU99”, iar zonele explorate se afla la confluența dintre sinteza modulară și granulară a sunetului, la interferența dintre ambient, post-industrial și electroacoustic. Multe dintre lucrările sale pornesc de la field-recording sau de la ”preparate” obținute prin intermediul unor obiecte personalizate de artist în scop muzical.

Schizophonia este o serie de evenimente neregulate dedicate explorării nesfîrșite a sunetului, alimentate de simultan.org] Evenimentul face parte din proiectul Emergency Entrance, un proiect serial de evenimente dedicate experimentului artistic, prin practici relaționale, tehnologice, bazate pe cercetare. Cadru conceput de Asociatia Simultan și Lapsus. Performance-ul sonor va avea loc joi 26 septembrie la Casa Artelor din Timișoara de la ora 20, iar biletele de intrare costă zece lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.