Asociația TM2021 caută amintiri despre 1989, la 30 de ani de la...

Asociația TM2021 caută amintiri despre 1989, la 30 de ani de la Revoluție. Cum pot timișorenii împărtăși din experiența lor

0
DISTRIBUIȚI

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii anunță că a dat startul celei de-a doua ediții a proiectului Memoriile cetății, intitulată Memoria revoluției tale. Astfel, la 30 de ani de la Revoluție, reprezentanții asociației caută amintiri despre perioada de dinainte de 1989, timișorenii fiind invitați să contribuie la acest proiect.

”Memoria revoluției tale va fi o arhivă a memoriei colective ce va reuni laolaltă fragmente de amintiri.


Așadar, timișorenii sunt invitați să scrie despre acele amintiri care păreau uitate: despre cum era viața obișnuită pe atunci, cum și cu ce se jucau copiii, cum se distrau adulții, despre sentimentele din zilele Revoluției sau despre zvonurile care circulau pe atunci”, a informat Asociația TM2021.

Timișorenii, și nu numai își pot trimite poveștile pe adresa de email  memoriilecetatii@timisoara2021.ro cu subiectul: „Memoria revoluției tale” până în 20 octombrie. Textele selectate vor fi publicate pe o platformă online, dar și într-un catalog tipărit.

”La 30 de ani de la Revoluție vrem să readucem în memoria colectivă mai mult decât evenimentele din acele zile. De aceea, Memoria revoluției tale va reflecta amintirile, poveștile personale care nu se regăsesc neapărat în cărțile de istorie, dar care surprind atmosfera vremurilor de atunci”, a afirmat Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

De asemenea, cărți poștale realizate la Muzeul Consumatorului Comunist ce înfățișează obiecte din Epoca de Aur vor circula prin cartierele din Timișoara în aceste zile, în cadrul proiectului Memoriile cetății, pentru a marca aniversarea Revoluției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.