Astăzi începe Flight Festival, la aerodromul utilitar Cioca de lângă Timișoara VIDEO

Astăzi începe Flight Festival, la aerodromul utilitar Cioca de lângă Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Printre artiștii care vor susține recitaluri la Flight Festival se numără și formația Vama

Astăzi debutează Flight Festival, ocazie cu care Aerodromul utilitar Cioca, de la marginea Timișoarei, va deveni, un centru al întâlnirilor cu arta, muzica, cultura și tehnologia. Weekendul 27 – 29 septembrie aduce prima ediție Flight Festival, un alt fel de festival, care, pe lângă cele trei scene de muzică și artiști de top invitați (ATB, Brooks, Dirty Nano, Vama, Grasu XXL, the Motans, Guess Who și alții), are ca focus tehnologia și arta cinematografică.

Flight Festival urmărește să fie unul dintre cele mai complexe festivaluri din țară, care să implice în activitățile culturale cât mai mulți cetățeni, așadar, duminica aceasta vine cu o activitate specială, dedicată oamenilor din companii: proiectul Orchestrate – un concept inovator de dezvoltare personală. Orchestrate înseamnă 50 de adulți care vor urca pe scena festivalului alături de o orchestră, unde timp de trei ore vor învăța să cânte la un instrument muzical ca să descopere ce înseamnă spiritul de echipă.

Hangarul folosit pentru gararea avioanelor private se va transforma într-o sală de cinema, coordonată de reputatul regizor Cristian Mungiu, unde vor avea loc proiecții de filme și petreceri retro speciale în fiecare seară de festival. Astăzi de la ora 15 va avea loc proiecția filmului Chuck Norris vs. Communism, în regia semnată de Ilinca Călugăreanu, care va fi urmată de la ora 16.30 de discuția „România 30 de ani mai târziu – de la analog la digital“, la care vor participa Adriana Babeți, Cristian Mungiu și Irina Margareta Nistor. Sâmbătă de la ora 11.30 va avea loc proiecția celor șase episoade din serialul Hackerville, iar de la ora 17.15 discuția „Cinematografia – posibil factor de dezvoltare locală“, la care vor participa Domnica Cârciumaru, Voicu Dumitraș, Adriana Minea, Irina Margareta Nistor, Tudor Reu, Nicolae Robu și Adrian Titieni.


Duminică 29 septembrie de la ora 15 va avea loc proiecția filmului „Almost Human“ în regia lui Jeppe Ronde, iar de la ora 16 discuția „Homo digitalis“, la care vor participa Marius Cosmeanu, Irina Margareta Nistor, Dumitru Prunariu și Virgiliu Pop.

Creativitatea participanților va putea fi pusă în valoare în cadrul activităților din timpul zilei, fiindcă Academia Popa’s vine cu ateliere de cartoons și arte satirice, iar organizatorii au pregătit ateliere dedicate copiilor care vor învăța să-și creeze propriul zmeu sau să modeleze în lut. Participanții sunt invitați să caute zona dedicată tehnologiei, cu experiențe VR, de gaming, și să găsească Flight Facility, locul de unde vor putea porni într-o călătorie imersivă în realitatea virtuală, concepută să îi conecteze atât cu trecutul cât și cu viitorul. Cei curajoși se vor putea bucura de zboruri cu avionul sau cu baloanele cu aer cald.

Printre artiștii care vor susține recitaluri și DJ seturi la fața locului se numără The Motans, Paul Damixie, Andre Rizo, Arias, Tap, Charlie b2b Sublee, Arapu, DJ Bitson, DJ Kuky, Gabriel Todasca, Ninho, DJ Victor Stan b2b DJ Krystell, Moonsound, Alb Who, Guess Who, Grasu XXL, Vladimir, Dirty Nano, Brooks, Boehm, Tap, Suciu b2b Cap, Dan Andrei b2b Kozo, Praslea, DJ Flow, DJ Faith, Zolevee, K-lu, The Putreds, Spike, Vama, John Trend & Jay Ko, ATB, Manuel Riva, Ben Boognar și alții.Organizatorii pun la dispoziția spectatorilor și transport până la locul de desfășurare al evenimentului, iar mai multe amănunte despre eveniment se pot afla pe https://flight-festival.com/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.