Predomină „albul”: ASU Politehnica a făcut 0-0 şi cu Reşiţa. Mugur Guşatu...

Predomină „albul”: ASU Politehnica a făcut 0-0 şi cu Reşiţa. Mugur Guşatu vede şi partea plină a paharului GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” nu mai ştiu să marcheze, pare să fie concluzia simplă după şapte partide la rând cu zero în dreptul reuşitelor pe tabelă. Nici Derby-ul bănăţean, pe un „Ştiinţa” aglomerat, nu a adus golul mult aşteptat de fanii timişorenilor. S-a încheiat ASU Politehnica – CSM Reşiţa 0-0, într-un meci în care oaspeţii au avut cea mai mare ocazie.

Show-ul de pe arena Ştiinţa a fost înaintea partidei, când clubul alb-violet şi-a prezentat grupele care activează în Centrul de copii şi juniori. Micuţii au fost premiaţi şi s-au aliniat în faţa galeriei, alături de care au cântat un repertoriu deja cunoscut. Părinţii au avut un sector al lor, alături de cel al galeriei reşiţene, prezentă şi ea în număr mare în centrul Timişoarei. Aceasta a avut şi un mesaj (sau două) la adresa televiziunii deţinătoare a drepturilor TV.

Pe teren, elevii mai mari ai lui Mugur Guşatu, studenţii chiar, au început pozitiv, cu presiune la poarta lui Zimmermann, dar fără a-şi crea vreo ocazie mare şi fără a-i surprinde pe Ehmann sau Vlădia. Reşiţa, cu un singur vârf împins la start, nu a părut nici ea foarte entuziasmată să atace în deplasare, unde se simte evident mai rău ca acasă.

Prima şansă cu adevărat notabilă a venit cu patru minute înaintea pauzei, când centrarea lui Popescu a fost ştearsă cu capul de Ungureanu, care, pe continuare a încheiat faza cu un şut la colţul lung, dar prin exteriorul barei din dreapta portarului-veteran. La reluare era de aşteptat ca gazdele să pună o presiune mai mare. Cherecheş (min. 54) a trimis peste poartă din unghi, şi tot el a dezamăgit la capitolul centrări. Multe acţiuni ale timişorenilor, precum în meciurile precedente au dus lipsa elementului-surpriză şi în primul rând a unei viteze în plus, care să destabilizeze jocul adversarilor, bine montaţi în defensivă. Reşiţa a preferat mai mult contraatacul odată cu trecerea timpului şi era să dea lovitura în minutul 65, când Murariu a respins în faţă chiar la adversari, dar norocul său azi a fost că nou intratul Coman a trimis slab cu capul şi a putut reţine apoi balonul. La trei minute distanţă Axente a luat la ţintă plasa laterală, după una dintre puţinele acţiuni în viteză ale jocului iar cu un sfert de oră înainte de ultimul fluier Dros a şutat bine din marginea careului, dar acelaşi „Zimmi” s-a opus.

S-a terminat nul şi ASU Poli rămâne în zona nisipurilor mişcătoare, cu doar şase puncte, tot la trei în spatele nou promovate din Banatul Montan.

ASU Politehnica: Murariu – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheş – Dros, Ignea – A. Manea, Ungureanu (61, Schieb), C. Popescu – Axente. Antrenor: Mugur Guşatu

CSM Reşiţa: Zimmermann (cpt.) – L. Acka, Ehmann, Vlădia, Vădrariu – Danci (56, Velici), Poiană (81, Banac) – Săulescu, C. Cristea, Dat – D. Ene (64, M. Coman). Antrenor: Leontin Doană

„Mi-au sărit în cap când am spus că avem de muncă”

Mugur Guşatu a evidenţiat atitudinea schimbată a jucătorilor, care şi-au dorit, dar nu au putut (nici azi) să marcheze un gol deja îndelung aşteptat.


„Un joc pentru noi cu încărcătură deosebită, îmi felicit jucătorii pentru atitudine. De astă dată nu putem spune că nu am avut acţiuni şi ocazii de gol. Dar trebuie să mai muncim ca să înscriem. Am fost lipsiţi de inspiraţie, la ultima fază sau execuţie. Dar ca prezenţă în joc a fost cel mai bun de când sunt eu aici. Înseamnă că suntem pe drumul cel bun, dar trebuie să muncim mult la alte aspecte… A fost un joc mult mai slab din partea noastră la Reşiţa. A fost o diferenţă clară. Azi noi am avut un plus. Rămâne să muncim, să sperăm că lucrurile se vor schimba în bine. Dacă privim partea plină defensiva e punctul forte, dar toată echipa participă, toată ar trebui să participe la cea ofensivă. Nu trebuie să facem diferenţe, azi am avut consistenţă şi datorită apărătorilor, care au ieşit mult mai bine…”, a declarat Mugur Guşatu.

„Guşi-gol” s-a arătat deranjat de unele critici cu care s-a confruntat: „Când eu am venit aici mi-au sărit în cap când am spus că avem de muncă. Nu, că noi suntem foarte buni… suntem buni, dar muncind… Nu jucătorii, clubul, toată lumea, lumea în general în Timişoara. Când se spune adevărul, deranjează. Ca să avem rezultate pozitive cu această echipă trebuie să muncim de zece ori mai mult. Nu avem jucători de talia lui Messi să ne rezolve jocul… Eu ştiu pentru ce am fost adus aici. Întotdeauna în România trebuie să existe un fraier, care să munceasă… Eu nu am venit să fiu fraier, să fiu sacrificabil, nu mi-e frică de muncă. Am spus ce se întâmplă în momentul acesta”.

„La un asemenea meci nici nu ne-a trebuit spectacol. Ne dorim puncte. Am făcut spectacol patru meciuri şi nu am adus niciun punct. Le-am spus la băieţi că e mai bine un meci slab cu punct… Aţi văzut meciul cu Rapidul… E bine că nu am luat gol la fazele fixe. Noi jucăm la victorie, atâta s-a putut la momentul acesta. Mă bucur şi pentru acest punct. Sunt supărat pe unii jucători… le-am spus că dacă nu intră din primul minut să fie supăraţi pe ei. În special la Coman mă refere. Când l-am introdus nu a arătat nimic, dar sper să-şi revină şi să ne ajute în meciurile importante. Eu spun că am câştigat un punct. Au făcut 0-0 şi cu Concordia Chiajna. Noi suntem o echipă cu buget mic… Muncă, disciplină, modestie… asta e deviza. Îmi pare rău că suntem două echipe cu bugete sărace, încercăm să facem faţă în campionat”, a spus Leo Doană, tehnicianul Reşiţei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.