Criza golurilor continuă: A doua remiză acasă pentru ASU Politehnica. Un puşti...

Criza golurilor continuă: A doua remiză acasă pentru ASU Politehnica. Un puşti de 17 ani, cel mai bun alb-violet cu Farul FOTO

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” continuă să-şi chinuie suporterii în noul sezon. După ce au cedat şi în Cupă la Reşiţa, ASU Politehnica a avut doar pe jumătate o prestaţie superioară pe „Ştiinţa” cu Farul Constanţa, scor 0-0. Un egal fără goluri care a dus la şapte numărul meciurilor oficiale fără bucuria golurilor pentru jucătorii antrenaţi acum de Mugur Guşatu.

Destul de multă lume a venit pe micuţa arenă din Centru, nu şi galeria Farului. Doar un fular pe gard, păzit de mai multe forţe de ordine decât familia care l-a pus acolo, au avut ca „susţinere” elevii lui Ianis Zicu.

Pe teren a fost însă egalitate. Chiar dacă după prima parte ocaziile mai mari erau în contul alb-violeţilor. Cu o atitudine îmbunătăţită în jumătatea adversă, la ASU Poli s-a remarcat însă cel mai mult tânărul Călin Popescu, în banda stângă, acolo unde a cam făcut ce a vrut timp de aproape o oră cu jucătorii dobrogeni.

În minutul 12 Cherecheş a trimis un voleu care a trecut razant cu vinclul. Iar apoi Farul a ieşit la rampă în urma unor lovituri de colţ consecutive. Murariu a respins primul corner trimis direct sub transversală, pentru ca la al doilea să respingă capul periculos de aproape trimis de Lică. Timişorenii au mai avut şanse prin Mera, Cherecheş şi Popescu, dar fără ca Muţiu să fie întrebuinţat prea mult.

La reluare oaspeţii puteau profita în minutul 52 de o eroare a lui Murariu, care a fost aproape să-şi accidenteze însă adversarul la o degajare. Opt minute mai târziu, după o nouă fază de atac prelungită a alb-violeţilor, şutul lui Ungureanu din 16 metri a fost deviat şi era să-l păcălească pe Muţiu, care a reţinut însă în doi timpi. Farul a avut de pe urma finalizărilor ratate ale timişorenilor mai multe contraatacuri periculoase. Dar nici ele duse la bun sfârşit. Aşa cum s-a întâmplat cu uşutul lui Petre din unghi (65). Dobrogenii au preluat însă controlul şi prin numărul record de lovituri libere acordate de „centralul” Cătălin Buşi, cel puţin câteva fiind dictate cu uşurinţă. Mai mult, un faul din minutul 80 în preajma careului i-a adus al doilea „galben” lui B. Vasile iar din acest moment misiunea „marinarilor” a fost uşurată.

Farul nu a profitat însă şi pe tabelă de omul în plus, deşi putea primi un cadou la ultima acţiune de atac, când Scutaru a trimis slab şi Murariu s-a revanşat blocând o mică „dramă”.

ASU Poli rămâne în zona foarte joasă a clasamentului, cu doar cinci puncte după şapte runde. Jucătorii au fost din nou muştruluiţi. Totuşi, peste o săptămână mai e rost de o revanşă, când pe „Dan Păltinişanu” (probabil), va sosi Reşiţa.

ASU Politehnica: Murariu – C. Jurj, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheş – B. Vasile, Ignea – Schieb (64, Coadă), Ungureanu (82, Dros), C. Popescu (89, F. Trip) – Axente. Antrenor: Mugur Guşatu.

Farul: Muţiu (cpt.) – Nicola, Cană, Lică, Carabela – Doumbia (46, Cruceru), Antoche – Al. Stancu (81, Horoduan), Greu, P. Petre – Al. Stoica. Antrenor: Ianis Zicu.

„Eu sper şi cred că vom reuşi cât mai curând să spargem gheaţa”

Mugur Guşatu, foarte dezamăgit după jocul de la Reşiţa, a fost echilibrat în declaraţii, evidenţiind şi aspectele pozitive din meciul de azi. „Un meci dificil, se pare că nu am trecut de momentul greu.


În care am găsit echipa. În schimb scot în evidenţă faptul că au avut altă atitudine la acest meci. Nu am ce să le reproşez, acesta este nivelul… A fost un meci şi cu lucruri bune şi cu lucruri mai puţin bune. Păcat că am avut câteva oportunităţi de a marcat, poate ne descătuşam şi altfel decurgea jocul. Una peste alta asta este realitatea în momentul de faţă şi trebuie să o acceptăm. Încercăm să devenim din ce în ce mai buni. În orice caz, avem foarte mult de muncă. Dacă nu avem răbdare o să fie foarte greu să ieşim din pasa asta proastă. Eu sper şi cred că vom reuşi cât mai curând să spargem gheaţa… Niciodată nu regret că am venit la Timişoara, am pus altceva înainte de a veni, nu acest fapt că riscam din punct de vedere al rezultatelor. Dacă vom avea răbdare cred că vom face o treabă bună… Nu depinde doar de mine. Valoarea jucătorilor, selecţia care a fost făcută şi care va fi făcută şi după aceea jocul…”, a declarat Mugur Guşatu.

Timişorenii nu au putut miza pe Alin Manea, care a avut probleme personale, fiind plecat acasă la Târgovişte, şi nu s-a pregătit în timpul săptămânii. Antrenorul lui ASU Poli nu era foarte încântat de perspectiva de a juca următorul joc pe „Dan Păltinişanu”. De altfel, statistica arată clar că meciurile pe arena mai micuţă sunt mai benefice ca rezultate pentru alb-violeţi. La partida cu Reşiţa se aşteaptă însă şi o galerie oaspete numeroasă.

Zicu a revenit în Banat ca antrenor advers şi părea per total mulţumit de rezultatul obţinut în faţa publicului în faţa căruia era şi el idol în alte vremuri. „O partidă dificilă, aşa cum ne aşteptam, ne-am pregătit să câştigăm acest meci. Din păcate în prima repriză nu am putut să contruim, am plecat cu multe mingi lungi din apărare… În a doua parte am schimbat sistemul, am fost mai periculoşi, am avut câteva şanse să marcăm, dar din păcate reuşim să marcăm foarte greu şi să câştigăm în deplasare. Dar ţin să felicit echipa că e al cincilea meci din şapte în care nu primim gol. Mulţi spun că sunt probleme, că nu reuşim să marcăm mult, dar veţi vedea că vom face şi acest lucru curând. Echipa arată bine ca organizare de joc… În meciul de Cupă lucrurile nu au fost în regulă. Ne gândim să câştigăm meciurile, să urcăm în clasament. Vedem ce va fi în iarnă. Puteam să avem minimum 12 puncte… dar trebuie să câştigăm meciul de acasă de săptămâna viitoare”, a spus şi Ianis Zicu.

„Normal ar fi să vedem un stadion plin la Timişoara, nu în acest complex foarte frumos… felicit suporterii pentru atitudinea pe care o au întotdeauna, din păcate echipa nu se ridică la pretenţiile galeriei…”, a mai precizat fostul polist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.