Mugur Guşatu vrea maximum în Cupă la Reşiţa: „Să vă aşteptaţi la...

Mugur Guşatu vrea maximum în Cupă la Reşiţa: „Să vă aşteptaţi la scântei!”. Încă o plecare, cât şi o revenire la ASU Politehnica

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica are mâine meci în Valea Domanului în competiţia K.O. iar Mugur Guşatu nu face nicio concesie. Noul tehnician al alb-violeţilor îşi doreşte victoria cu CSM Reşiţa, într-un „Derby al Banatului”, mai ales pentru că aşteaptă şi o schimbare de mentalitate de elevii săi. „Băieţii în ghete” au mai făcut o modificare în lot în această perioadă. S-a renunţat la portarul Emil Tîmbur, care nu a fost nici legitimat, în schimb juniorul Alex Borbei va redeveni soluţie pentru buturi.

„E un meci foarte greu, ca toate celelalte, am găsit echipa într-o situaţie, şi sportiv şi mental, foarte jos. Eu sper să ieşim cât mai repede din această situaţie, în orice caz, mingea e la jucători. Din toate punctele de vedere şi noi stafful şi conducerea încercam să le dăm încredere. Să le facem un program să-l asimileze, să treacă ei peste acest moment psihologic”, a spus Mugur Guşatu.

„Meciul cu Reşiţa e un derby al Banatului, nu la acelaşi nivel cu UTA, dar e un derby al Banatului, să vă aşteptaţi că vor ieşi scântei din toate punctele de vedere. Nu doar un meci de Cupă. Orice jucător trebuie să ştie să-şi apere imaginea echipei. Nu mă interesează că jucăm cu Liga a 14-a sau I, să-şi apere orgoliul de fotbalist”, a continuat tehnicianul lui ASU Poli.

„Guşi-gol” a precizat că nu ştie încă dacă va efectua multe modificări în echipă faţă de debutul său cu eşec la Tr. Măgurele (0-2 în campionat): „În orice caz să aveţi in calcul că Mugur Guşatu va încerca să trimită în teren formula câştigătoare, nu încerc să fac experienţe, să reinventez fotbalulul… noi ne pregătim să câştigăm fiecare joc. Nu contează adversarul… Acum, că suntem într-un program de adaptabilitate sau tranziţie. Trebuie să-l acceptăm cu toţii. Dar sper să fie cât mai scurt”.

„Am încercat să fac şi pe psihologul, asta face parte din natura meseriei, sper să se vadă mâine”, a adăugat antrenorul despre încercarea de a schimba atmosfera din vestiar.

Guşatu i-a lăudat pe reşiţeni pentru modul în care au abordat începutul din B: „E o echipă arţăgoasă, joacă simplu, tranşant, multă tranziţie pozitivă, joacă pe contraatac. Nu excelează la posesie. Toate echipele au probleme la Reşiţa, sunt foarte arţăgoşi, joacă simplu… Asta lipseşte în fotbalul actual românesc.


Pentru că nu puteau face faţă echipelor cu un fotbal elaborat în alt fel. Au demonstrat că pot câştiga astfel, …sunt un exemplu de la uat în seamă”.

Fostul golgheter polist a vorbit şi de o schimbare a atitudinii dorite de la jucători, pe care-i doreşte mult mai implicaţi. „Nu vreau să mi se asocieze numele cu… al unui looser… Jucătorii trebuie să înţeleagă că sunt profesionişti şi trebuie să fie 100%… Discuţiile noastre cu conducerea sunt acestea, trebuie să schimbăm mentalitatea. Nu intâmplător fotbalul românesc este unde este… În 2019 se pot lua atâtea măsuri de regenerare a organismului. Dacă vrem să devenim profesionişti ar trebui să începem cu noi”, a conchis „principalul” „Băieţilor în ghete”.

Tîmbur out, Borbei in

ASU Politehnica nu va putea miza în acest joc pe Radu Motreanu. În schimb, au revenit ieri seară Cristian Dros (Moldova U21, integralist în 0-4 contra Italiei), şi Călin Popescu (gol în amicalul România U19 – Ucraina U19 3-1) de la loturile naţionale.

Emil Tîmbur a plecat. Zabun îşi continuă pregătirea dar nu e încă legitimat. „Avem portarul de la juniori, Borbei… fiecare va primi şansa lui, în fotbal şi la ASU Politehnica. Momentul, nu sunt Mama Omida să spun când şi cum”, a mai spus Guşatu. Din informaţiile noastre Borbei ar urma în cele din urmă să semneze şi un nou contract cu ASU Poli.

De precizat că alb-violeţii s-au despărţit deja de managerul sportiv Sorin Boiangiu, care a plecat după demisia lui Cosmin Petruescu de la echipă.

Scutaru: „Suntem blocaţi”

Fundaşul Cristian Scutaru, care revine în locul de baştină cu ocazia partidei de mâine, a admis că există un blocaj psihologic la echipa alb-violetă. „Ne aşteaptă un meci destul de dificil, nu trecem printr-o perioadă foarte plăcută, suntem blocaţi. Şi avem nevoie de o victorie, sperăm să fie mâine aceasta. Şi să începem cu trei puncte apoi acasă în campionat”, a adăugat stopperul cărăşean al lui ASU Poli.

„Sper să nu ne încurce, dacă nu au obiectiv Cupa multe echipe preferă să joace cu jucători mai tineri. La noi nu ştiu cine joacă mâine,, dar sper să o facă cât mai bine… Am urmărit şi eu, mai ales jocurile televizate, e o echipă chiar incomodă, aleargă foarte mult. Face pressing mai sus. A vrut să demonstreze ca nou promovată … E emulaţie, în ultimii ani nu a mai fost sport la aşa un nivel, A promovat şi handbaul, lumea vrea să vadă fotbal, handbal, în general, sunt iubitori ai sportului”, a precizat „Scuti”.

„E vorba şi de atacanţi, îţi doreşti să înscrii. Nu ştiu, ori ne-am descătuşat noi la Pandurii, le-am dat trei, aş şi preferat unul şi să batem şi în alte meciuri cu 1-0… Sperăm să începem să ne deblocăm in meciul de mâine”, a mai răspuns acesta cu referire la lipsa eficacităţii echipei.

„E un meci foarte important pentru noi, prin prisma acestui meci sperăm să spargem gheaţa. Aştept să joc la fiecare meci, să ajut echipa şi chiar să marchez. Pot să spun că a lipsit norocul, cu Mioveni ultima fază, şi cu Rapid în minutul 89… Chiar există un blocaj psihic, ca lot avem un lot puternic”, a concluzionat şi tânărul atacant Răzvan Piţigoi.

Partida CSM Reşiţa – ASU Politehnica din turul IV al Cupei României se dispută mâine, de la ora 16.30, pe arena „Mircea Chivu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.