„Guşi-gol” debutează în condiţii extreme. ASU Politehnica, slăbită, liderul din Turnu Măgurele,...

„Guşi-gol” debutează în condiţii extreme. ASU Politehnica, slăbită, liderul din Turnu Măgurele, întărit înainte de vizita timişorenilor

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” au parte de o misiune aproape imposibilă în Teleorman. Mugur Guşatu are bătăi de cap „la prima strigare” pe banca lui ASU Politehnica, alb-violeţii vor fi lipsiţi pe terenul liderului de serviciile celui mai în formă junior. În schimb, gazdele de la Turris Turnu Măgurele şi-au continuat campania de achiziţii cu întăriri din Liga I.

ASU Poli încearcă să iasă din pasa proastă după numirea lui „Guşi-gol” pe banca tehnică, însă prima misiune a fostului vârf e poate cea mai dificilă posibilă. „Băieţii în ghete” joacă pe terenul unei nou promovate, dar care a rămas singura grupare cu victorii pe linie.

„Este o onoare pentru mine să antrenez la Timişoara. Club în care m-am simţit cel mai bine fotbalistic. Am venit cu mare încredere la un club care poate e cel mai iubit din Banat, cu siguranţă, poate şi cel mai iubit din Transilvania. Avem mari speranţe de la acest joc. Cu toate că am venit într-un moment nu prea prielnic sportiv, am încredere că vom trata jocul cu maximă responsabilitate şi vom avea câştig de cauză”, a spus Mugur Guşatu.

Ca situaţia să fie şi mai grea pentru oaspeţi, Guşatu nu poate miza pe juniorul Lazăr, dar nici pe Călin Popescu, puşti selecţionat la naţionala U17 după cele două meciuri bune făcute pentru alb-violeţi. Tot la reprezentativă, dar la cea U21 a Moldovei, a fost chemat un alt posibil titular, Cristian Dros. Iar, în continuare conaţionalii acestuia Zabun şi portarul Tîmbur nu pot fi folosiţi… deşi s-au avansat „dosarele”. Prin urmare foarte probabil tot tânărul Călin Jurj va fi titular ca fundaş dreapta iar opţiunea 2 „sub vârstă” va fi o alegere între Trip şi Piţigoi.

„Mai ales că nu stăm bine la capitolul juniori. E un minus că lipsesc cei doi. Ca junior mi-a plăcut cum s-a prezentat Călin Popescu”, a conchis Mugur Guşatu.


Noul antrenor al Politehnicii a vorbit şi despre primele zile ca tehnician al „Băieţilor în ghete”: „(S-a lucrat la) capitolul adaptabilitate, trebuie să cunosc cât mai bine colaboratorii şi jucătorii. Am încercat să mă fac bine inţeles, că vreau altceva de la ei. Să-şi recapete încrederea, în propriile lor forţe ca jucători, apoi în mine ca antrenor. Toate meciurile sunt grele, pentru că joci cu prima clasată, are un grad de încredere foarte ridicat. Individual stau foarte bine şi în această perioadă s-au intărit cu Paţurcă şi Buleică. Continuă să se intărească. Oricum aveam şi avem un meci foarte greu. Dar eu am încredere în băieţi”, a precizat „Idolul”.

Întrebat despre schimbarea sistemului sau a tacticii, „Guşi” a spus că „sistemul îl crează calitatea jucătorilor, nu că vreau eu să joc ca Barcelona 4-3-3 sau altă echipă, în dinamica jocului se schimbă foarte multe… Contează enorm cum tratează fiecare fază a jocului în parte. Jocul e format din momente de joc, fiecare trebuie tratată 100% cu seriozitate”.

Ultima întărire a adversarului e Paul Paţurcă, de la Academica. „Au şi ei slăbiciunile lor, rămâne de văzut cât vom specula noi şi cât putem să speculăm din slăbiciunile adversarilor. Echipa care s-a sacrificat cel mai mult într-un joc de fotbal a câştigat, eu mă bazez pe sacrificiul lor… Ei trebuie să facă sacrificii mari în etapele următoare”, a adăugat „principalul” alb-violeţilor.

„E un meci foarte greu, cu echipa de pe primul loc, sperăm să facem un joc bun şi să câştigăm, cu gândul acesta mergem, să luăm cele trei puncte pentru că avem mare nevoie de ele (…) Atmosfera nu poate să fie bună când nu ai rezultate. Noi sperăm să facem un joc bun acum şi eu am încredere în colegii mei… Au jucători buni individual, din ce-i cunosc eu îs şi uniţi… Trebuie să fim uniţi şi noi”, a subliniat Alin Ignea.

Colegul său din linia mediană, Bogdan Vasile, e optimist pentru că ASU Poli a mai arătat lucruri bune împotriva grupărilor puternice ale eşalonului: „Un meci greu, jucăm cu liderul, dar nu are trebui să ne sperie acest lucru, Şi anul trecut am făcut meciuri bune împotriva echipelor bine cotate. Sperăm să venim cu puncte de acolo (…) Probabil mental s-a întâmplat ceva… înfrângerea cu Daco-Getica ne-a dat peste cap, cu jucători foarte tineri ei, atunci s-a întâmplat ceva. Dar cu muncă, probabil se va rezolva. Nu e tragedie că am început prost campionatul. Sunt multe puncte puse în joc. Nu e tragedie dacă vom mai pierde, pentru că vor mai fi infrângeri. Aşa că trebuie să mergem cu încredere”.

Partida Turris Tr. Măgurele – ASU Politehnica se dispută sâmbătă, de la ora 11, în runda a 6-a a Ligii 2. Gazdele au 15 puncte, maximum posibil, bănăţenii au adunat doar patru puncte din primele cinci etape.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.