ATB, The Motans și Vama, la primul festival organizat în Timișoara care...

ATB, The Motans și Vama, la primul festival organizat în Timișoara care îmbină muzica, arta și tehnologia

0
DISTRIBUIȚI

ATB

Eveniment inedit organizat la Aerodromul Utilitar Cioca. În perioada 27 – 29 septembrie, are loc prima ediție a Festivalului Flight, care vine cu un concept nou în România. Și anume, în cadrul evenimentului sunt îmbinate muzica, arta și tehnologia.

„Festivalul Flight se va desfășura la Aerodromul Cioca, consiliul județean fiind susținătorul acestui festival, alocând suma de aproximativ 100.000 de lei pentru proiect. Cred că este cel mai complex festival al toamnei, care se desfășoară pe o suprafață de aproximativ cinci hectare, cu foarte multe scene, cu ateliere creative, iar un lucru inedit este acea transformare a hangarului în cinematograf”, a afirmat Călin Dobra, șeful CJ Timiș.

Vlad Gârboni, din partea Fundației Academice Culturale Timișoara, organizatorul Festivalului Flight, a precizat că evenimentul este gândit ca unul pentru copii pe timpul zilei, iar seara va fi axat pe muzică, artă și tehnologie.

„Festivalul este gândit ca un eveniment pentru copii pe timp de zi, iar seara ne vom axa foarte mult pe muzică, artă și tehnologie.


Pe timp de zi avem ateliere creative pentru copii, un carusel. Acest festival este gândit ca un mare parc de distracții care se întinde pe cinci hectare. Pe lângă hangarul pe care l-am transformat într-un spațiu cinematografic, am transformat și aerogara într-o experiență de realitate virtuală. Avem trei scene, iar pe scena principală am reușit să-l aducem pe unul dintre cei mai mari Dj din Europa, pe ATB”, a declarat Vlad Gârboni.

„Am încercat să gândim un concept nou, care să prindă pe piața din România. Am încercat să facem acest mixt care să răspundă și necesităților agendei culturale Timișoara 2021. Pe lângă muzică, am atașat arta și tehnologia, două componente importante din dosarul de candidatură”, a detaliat Ovidiu Megan, implicat în organizarea Festivalului Flight.

Pe lângă ATB, pe scena Festivalului Flight vor urca și The Motans, Guess Who, Grasu XXL, Dirty Nano, Spike sau Vama. De asemenea, fostul hangar folosit pentru gararea avioanelor se transformă într-o sala de cinema premium, coordonată de regizorul Cristian Mungiu, unde vor rula filme ce au făcut înconjurul lumii și care noaptea se metamorfozează în spațiu dedicat artei digitale, muzicii experimentale și party-urilor incendiare.

Potrivit organizatorilor, timișorenii vor putea ajunge la Aerodromul Cioca cu un autobuz, care va circula din 30 în 30 de minute, începând de vineri, de la ora 14.00, pe traseul Calea Șagului – Complexul Studențesc – Punctele Cardinale – Iulius Mall – Aerodromul Cioca. De asemenea, a fost amenajată o parcare lângă aerodrom cu o capacitate de aproximativ 3.000 de locuri. În total, Festivalul Flight are un buget de 450.000 de euro.

Programul complet al festivalului este disponibil AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.