Australienii de la The Rumjacks cântă în premieră la Timișoara: „Sunt prea...

Australienii de la The Rumjacks cântă în premieră la Timișoara: „Sunt prea mulți oameni stupizi care cred că o tastatură și o opinie patetică înseamnă ceva“ VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Formația australiană The Rumjacks va susține un concert extraordinar la Timișoara, evenimentul find inclus în cadrul turneului lor european, care îi va aduce în premieră pe artiști în România. „An Irish Pub Song“, este melodia care le-a adus notorietate celor de la Rumjacks și care va răsuna live în orașul nostru, împreună cu un repertoriu care promite o petrecere pe cinste.

Trupa s-a format în 2008 și amestecă o varietate stilistică impresionantă care include frântruri de punk rock și folk tradițional celtic și a lansat anul trecut albumul „Saints Preserve Us”, care a fost bine primit de fanii formației din întreaga lume. Concertul trupei The Rumjacks din Timișoara va avea loc joi, 19 septembrie, de la ora 20, în Capcana, iar în deschidere vor evolua cei de la The Dockers, care abordează muzică tradițională irlandeză. Biletele pentru acest eveniment costă 50 lei. Cu această ocazie, am realizat un interviu alături de australienii de la The Rumjacks care ne-au povestit despre cum au reușit să rămână împreună de 11 ani dar și despre …probleme sociale ale omenirii, în 2019.

– Anul trecut ați aniversat zece ani de existență a trupei și ați lansat albumul „Saints Preserve Us”. Cât de greu este pentru o formație să reziste atâta timp? Care sunt secretele care au făcut ca voi să fiți împreună?
– E o muncă grea. Dar noi suntem prieteni buni, deci din această cauză a fost ușor… Deasemenea avem o echipă fantastică cu noi, care face ca turneele noastre să fie suportabile, dar …la final…iubim să cântăm și să vedem lumea. Suntem norocoși că le putem face pe amândouă…

– Cum merg treburile în Australia în ceea ce privește industria muzicală?

– În Australia lucrurile sunt oribile. Locurile de cântat se închid, la fel și festivalurile. Din nefereicire, industria muzicală moare. Sunt trupe decente din Australia, dar multe dintre ele nu mai pot trăi din muzică full time.


Cred că unele zone o duc mai bine decât altele. Europa este un loc minunat pentru muzică și formații care se află în turneu. Există public și cluburile sunt conduse bine, din această cauză scena muzicală e sănătoasă și puternică. Streamingul online e foarte ciudat… Chiar dacă prin streaming muzica ajunge la multă lume, pe plan financiar face rău oricărei trupe…

– Vinyl, CD sau streaming?

– Cumpărați viniluri, oameni buni! Dacă faceți streaming, mergeți la un concert și cumpărați merchandising…

– La ce ne putem aștepta de la un show Rumjacks?

– La câte cântece putem cânta și distracție. Muzică, câteva beri, multe hohote de râs… un combo cât se poate de reușit.

– Veți susține un turneu în premieră în România. Aveți ceva așteptări, ce știți despre muzica românească?

– Vom fi pentru prima oară în România. De ceva vreme între noi ne spunem că suntem nerăbdători să ajugem în această țară. La capitolul așteptări….suntem open minded pentru tot…va fi ceva nou pentru noi toți deci vrem să strângem cât mai multe experiențe din România. Ah…și vrem să mâncăm specialitățile culinare din România. Și să bem băuturile voastre. Toate băuturile! Ah… și Dracula.

– Ați cântat cu U.K Subs, GBH sau Gogol Bordello de-a lungul anilor. Cum vedeți scena punk-rock în 2019?
– E fantastică. Atâtea trupe minunate care au show-uri spectaculoase. Festivaluri punk masive în întreaga lume și multe trupe care cântă în multe locuri. E fain…

– În muzica voastră adesea abordați probleme socaile. Care credeți că sunt problemele principale ale omenirii în 2019?
– Asta e o întrebare bună… Probabil că se poate răspunde mult mai mult decât o putem face aici. Printre multe alte lucruri, stupizenia are nevoie de o atenție specială. Sunt prea mulți oameni stupizi care cred că o tastatură și o opinie patetică înseamnă ceva. Nu e adevărat. Nu înseamnă nimic. Acțiunea. Asta înseamnă ceva. Să faci ceva. Lupți pentru o cauză? Fain…fă ceva în loc să te plângi pe Internet. Învață faptele, fă o cercetare și fă ceva. Avem o mulțime de stpizi în multe forme. Uitați-vă la Marea Britanie, la Brexit… ce porcărie. Oameni stupizi care decid ceea ce cred ei că e bine pentru populație…Ah…și rasiștii…ar putea să se arunce cu toți într-o groapă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.