Cetățean albanez, prins în timp ce încerca să intre ilegal în România,...

Cetățean albanez, prins în timp ce încerca să intre ilegal în România, la pas, pe câmp

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – judeţul Timiș au depistat un cetăţean din Albania, care a încercat să intre ilegal în România cu intenţia a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

„În data de 31.08.2019, ora 8.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale.


Astfel, a fost observată, cu aparatura de supraveghere pe timp de zi, o persoană care se deplasa pe jos, dinspre granița cu Serbia spre interiorul ţării. Persoana în cauză a fost reţinută şi deoarece nu îşi justifica prezenţa în zonă a fost dusă la sediul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetățeanul albanez P.I., în vârstă de 22 de ani, iar pe numele acestuia era emisă o alertă, tânărul având interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen. Acesta a declarat că a încercat să treacă ilegal frontiera în România, cu intenţia de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen”, a transmis Poliția de Frontieră.

Cetăţeanul albanez a fost preluat de autoritățile de frontieră din Serbia, pentru continuarea cercetărilor, totodată fiind instituită măsura interzicerii intrării acestuia în țară pe o perioadă de cinci ani. În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.