„Chuck Norris vs. Comunism” și „Nana”, proiecții speciale în Banatul Sârbesc

„Chuck Norris vs. Comunism” și „Nana”, proiecții speciale în Banatul Sârbesc

0
DISTRIBUIȚI

Ziua Cooperării Europene se sărbătoreşte, în mod tradiţional, în luna septembrie, şi în fiecare an, programele Interreg de pe întregul continent organizează diferite evenimente menite să marcheze cooperarea regiunilor din zonele de frontieră ale ţărilor din cadrul Uniunii Europene sau cu regiuni din vecinătatea spaţiului comunitar.

În anii precedenţi, această festivitate s-a desfăşurat atât în România, în oraşe precum Timişoara, Reşiţa, Drobeta Turnu-Severin sau Oraviţa, cât şi în Serbia, la Vârşeţ, Veliko Gradiste şi Kikinda, iar în acest an, cele două comunităţi care au o colaborare transfrontalieră se vor întâlni în 20 septembrie la Centrul Cultural din Zrenjanin, pentru a prezenta proiecte de cooperare transfrontalieră şi filme documentare despre România şi Serbia.

De la ora 18.00 va fi proiectat filmul „Chuck Norris vs.


Comunism”, realizat în 2015 în viziunea regizorală a Ilincăi Călugăreanu, iar de la ora 20.00, documentarul „Nana”, regizat în 2018 de Miladin Colakovic. Irina Margareta Nistor, unul din personajele principale ale documentarului românesc, va fi prezentă la proiecţia acestuia şi va vorbi publicului despre experienţele sale cinematografice. Intrarea este gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.