Concert Nicu Alifantis la Timișoara, în turneul Memorabilia – un omagiu adus...

Concert Nicu Alifantis la Timișoara, în turneul Memorabilia – un omagiu adus teatrului românesc

0
DISTRIBUIȚI

Nicu Alifantis, una dintre cele mai mari voci ale folkului românesc, ajunge la Timișoara și vă invită la un spectacol de aproape două ore alături de FragileBand – Mihai Neniță, Răzvan Mirică, Lyuben Gordievski, Adrian Flautistu.

Evenimentul are loc duminică, în 13 octombrie, de la ora 19:00, la Filarmonica “Banatul” și face parte din turneul Memorabilia – un tur de forță din această toamnă, un turneu care va ajunge în 20 de orașe ale țării.

Memorabilia este rezultatul delicat al instrumentelor acustice ce creează o alchimie perfectă între fragilitate și emoții puternice, între grație și îndrăzneală, din care s-a născut muzica pentru teatru. Colaborarea lui Nicu Alifantis cu teatrul cuprinde muzica a 118 spectacole de teatru, în regia celor mai importanți regizori români.

La concert, fanii adevărați vor putea achiziționa colecția „NICU ALIFANTIS – MEMORABILIA – THEATRE MUSIC COLLECTION” editată în 1000 de exemplare semnate și numerotate de autor în original, ce conține: Cartea muzicilor de teatru, în două volume, Cartea discurilor, discuri audio, discuri video și multe alte surprize.

Nicu Alifantis a debutat în muzică la 19 ani, la teatrul Maria Filotti din Brăila, orașul său natal. În peste cei 45 de ani de activitate a susținut 5200 de concerte și 60 de turnee în țară și în străinătate. A cântat în deschiderea concertului Bob Dylan de la București din 2010, iar de-a lungul carierei a concertat alături de mari personalități muzicale cum ar fi Donovan, Jerry Lee Lewis, The Platters, Toto Cutungo, Dionne Warwick sau Ricky Martin.

Recent, artistul a publicat prin intermediul re’elei de socializare Facebook un remember al cântecului „Ce bine că ești“.


Remember „Ce bine că ești”.

„Cântecul „Ce bine că ești” a fost compus în anul 1978. Versurile aparțin poetului Nichita Stănescu. A fost unul din track-urile muzicale ale coloanei sonore pentru spectacolul „Rugăciune pentru un disc-Jokey” de D. R. Popescu, montat la Teatrul Dramatic Galați, în regia lui Nicolae Scarlat. Tot pentru acel spectacol am scris și „Emoție de toamnă”. Abia după abia 2-3 ani am început să-l cânt prin spectacole. Prima editare avea să aibă loc după 10 ani de la data nașterii sale, în 1988 pe albumul „Piața Romană nr.9”, album orchestrat integral de Doru Căplescu. În 1996 a apărut pe albumul „Nichita”, al doilea album înregistrat alături de Zan, de astă dată într-o nouă orchestrație semnată Virgil Popescu. Aceasta este varianta intrată în competiție pentru categoria „Cântece de dragoste”, în prima Carte de Cântece a Uniunii Europene (EU Songbook) și a cărei votare, pe site-ul (www.eu-songbook.org), va înceta peste 3 zile, pe 16 septembrie 2019. De-a lungul anilor a mai apărut pe diverse albume de colecție: „Nicu Alifantis 25”, 1999; „ARDE–Love Songs”, 2004; „Simphonicu”, 2005; „Tandrețuri pentru femei cu cei 4 Corifei”, 2005; „Decembre”, 2006; „Vinyl Collection”, 2007; „Jurnal de Colecție”, 2008; „Quindecennial”, 2011; „Madame Mon Amour”, 2016; „Alifantis & Zan-live la UM 01671 Buzau”, 2019; și pe compilațiile: „De dragoste-Paula Seling”, 1999; „Epoca de Aur-Club A”, 2003; „Inimi pentru alte inimi-Dan Helciug & friends”, 2010; „Live Underground-byron”, 2012;
dar și o variantă pentru karaoke în 2013“, a preciat Nicu Alifantis.

Biletele se pot achiziționa din rețeaua de magazine Flanco, de la casa de bilete a Filarmonicii Banatul sau online.Preţurile sunt cuprinse între 69 şi 139 de lei.

Organizatorul concertului, Sublime România – una dintre cele mai mari agenții de profil din industria muzicală din țară, pune la dispoziție 6 bilete pentru persoane cu dizabilități și însoțitorii acestora. Pentru mai multe detalii, îi puteți contacta la adresa de mail ticketing@sublimeromania.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.