Consilier local PSD: Părinții zugrăvesc clasele din cauza Primăriei Timișoara, care nu...

Consilier local PSD: Părinții zugrăvesc clasele din cauza Primăriei Timișoara, care nu alocă resursele necesare

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara nu alocă resurse financiare pentru modernizarea școlilor din oraș, ale căror clădiri sunt administrate de către municipalitate. Cel puțin asta a susținut, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, consilierul local PSD Gabriela Popovici, care a criticat primăria pentru faptul că își îndreapă atenția doar asupra unităților de învățământ de prestigiu.

„Știm cu toții când părinții zugrăvesc clasele, schimbă parchetul, pun uși și geamuri termopan. Toate acestea se întâmplă datorită lipsei masive de resurse financiare alocate de către Primăria Timișoara pentru investiții în școli. Clădirile școlilor sunt alte Primăriei Timișoara, care are obligația de a le repara și de a face orice investiție în școală.


Sunt școli care au facturi restante la Colterm din martie pentru că nu există bani. Sunt facturi neplătite și la utilități, la Internet”, a afirmat Gabriela Popovici.

De asemenea, consilierul local PSD a atras atenția asupra faptului că Primăria Timișoara a tăiat din banii pentru bursele elevilor. „Bursele de merit ce se alocă elevilor nu se mai alocă de la media 8,5, ci doar după cum primesc finanțele. Jumătate dintre copii nu mai primesc burse de merit. Este foarte trist pentru că vorbim de niște copii. Școlile din Timișoara nu reprezintă doar cele de renume, sunt și școli mai sărăcuțe, cum este Școala Generală Nr. 1, unde majoritatea sunt cazuri sociale și nu pot beneficia de acea bursă de merit care ar trebui oferită începând cu media 8,5 pentru că Primăria Timișoara a alocat doar jumătate din suma necesară”, a adăugat Gabriela Popovici.

Consilierul local a amintit și de toaleta publică amenajată în Piața Operei de către Colterm, care a costat 230.000 de euro. „Acei copilași de la Școala Generală Nr. 1 nu se întreabă unde sunt banii noștri? Cam trist să le spui că au ajuns practic la toaletă”, a precizat Gabriela Popovici.

Totodată, consilierul local PSD a acuzat Primăria Timișoara că nu a cerut niciun leu prin PNDL pentru reabilitarea vreunei școli din oraș.

„Copiii noștri învață în containere și noi facem studii de fezabilitate pentru metrou”, a adăugat și consilierul județean Mihai Ritivoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.