Administrarea pistei de biciclete care leagă Timișoara de granița cu Serbia, care are o lungime de 37 de kilometri, realizată pe malul Begăi, rămâne în continuare incertă. Vă reamintim că pista a fost amenajată în cadrul unui proiect transfrontalier, iar în ultimii cinci ani, Administrația Bazinală de Apă Banat s-a ocupat de întreținerea ei.
La sfârșitul acestui an, instituția nu mai are obligația de a întreține, motiv pentru care șeful ABA Banat, consilierul județean Titu Bojin, a solicitat, astăzi, pentru a doua oară Consiliului Județean Timiș să găsească o soluție.
„Pentru anul viitor va trebui să luăm în considerare ideea de preluare a pistei de biciclete de către Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș, pentru că nu văd cine altcineva ar putea.
Este un obiectiv din ce în ce mai interesant. Probabil în cursul lunii decembrie se va face procesul verbal final al investiției, au trecut cei cinci ani în care noi aveam obligația de întreținere, supraveghere a pistei”, a explicat Titu Bojin, astăzi, în plenul Consiliului Județean Timiș.
Pe de altă parte, Călin Dobra, șeful CJ Timiș, a precizat că nu s-a luat o decizie în acest sens și i-a solicitat directorului ABA Banat să prezinte un material cu privire la ce presupune administrarea propriu-zisă a pistei de biciclete.
„Deocamdată, așa cum i-am spus și domnului director de la Apele Române Banat, aștept și din partea administratorului care este în acest moment, și anume Apele Române Banat, un material foarte clar, să vedem ce înseamnă administrarea, despre ce bunuri discutăm, astfel încât să putem analiza la ce ne înhămăm pentru preluarea unei astfel de investiții și administrarea unei astfel de investiții. Discutăm de o pistă de biciclete de aproximativ 30 de kilometri, până la granița cu Serbia, și nu e ușor nici de supravegheat, nici de întreținut”, a explicat Călin Dobra.
Pista de biciclete are o lungime de 37 de kilometri, fiind realizată de la podul Modoș pe malul stâng al canalului Bega, iar de la Utvin până la frontieră pe malul drept, și are o lățime de doi metri. Pista a fost amenajată în cadrul unui proiect în valoare de aproape 2,4 milioane de euro, prin programul IPA Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, în perioada 2013 – 2015. În cadrul proiectului au fost amenajate și opt refugii, au fost montate indicatoare de semnalizare și bariere în dreptul drumurilor laterale existente, pentru interzicerea pătrunderii autovehiculelor cu motor.