Cum ”storcea” bani vameșul Avram de la sârbii care treceau prin Stamora...

Cum ”storcea” bani vameșul Avram de la sârbii care treceau prin Stamora Moravița. Ce explicație tupeistă a dat pentru șpăgi UPDATE Decizia Tribunalului Timiş

0
DISTRIBUIȚI

Vameșul Sorin Avram, cel care a fost reținut ieri după ce a fost prins în flagrant de DNA Timișoara și DGA luând șpagă, și-a dezvoltat propriul sistem de a ”stoarce” bani de la cei care treceau prin punctul de trecere a frontierei Stamora Moravița. De obicei, ”țintele” erau cetățeni sârbi și, profitând  de faptul că știa limba , făcea tot ce putea să-i facă să-i dea bani.

Cel care l-a denunțat la DNA este un cetățean sârb, care are o firmă de pompe funebre și care aducea din Europa trupurile neînsuflețite ale conaționalilor săi. Când a văzut că are în mașină sicrie, Sorin Avram i-a spus că sunt prea mici prețurile din documente și clar că vrea să le vândă în România.


Deși i-a arătat documentele care arătau că sârbul mergea să aducă morții acasă, Avram l-a trimis pe bărbat să se mai gândească. Asta în condițiile în care bărbatul de la pompe funebre era contra cronometru să aducă la familii pe cei decedați. După un timp, vameșul i-a explicat că trebuie să aibă ”un prieten” și în vamă ca să nu aibă probleme. În timpul anchetei, sârbul i-a dat de două ori câte 50 euro, iar ieri alți 70 euro după negocieri cu Avram. Vameșul i-a cerut inițial 150 euro pentru că avea un sicriu în plus, dar până la urmă s-a mulțumit cu cât a primit.

La scurt timp după ce a primit banii, Sorin Avram s-a trezit pe pistă de intrare în țară cu polițiștii de la DGA care, până să se dezmeticească, l-au imobilizat. Când a fost pus să-și golească buzunarele, Avram a scos și cei 70 de euro dați de cel de la pompe funebre. Totul s-a petrecut sub privirile celor care, în acel moment, treceau prin Stamora Moravița. Când i-au percheziționat mașina vameșului, anchetatorii au mai găsit 150 de euro și dinari. În timpul audierilor, acesta nu a recunoscut că a cerut mită, ci a susținut că oamenii insistă să-i dea bani și nu a avut cum să refuze. Astăzi, Sorin Avram va fi dus la Tribunalul Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru luare de mită în formă continuată.

UPDATE După audieri, magistrații Tribunalului Timiş au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a vameşului Sorin Avram. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.