Curtea de Conturi: Robu a încălcat legea pentru a o pune șefă...

Curtea de Conturi: Robu a încălcat legea pentru a o pune șefă pe o apropiată a lumii interlope din Timișoara. Cum s-au schimbat condițiile pentru iubita infractorului tovarăș de chefuri cu Nasleu

4
DISTRIBUIȚI
Patricia Chelbu, cea numită ilegal șefă a Serviciului Public de Creșe, alături de infractorul Lucian Boncu

Administrația condusă de Nicolae Robu a încălcat în mod repetat legea pentru a fi puse în funcții de conducere sau angajate apropiate ale lumii interlope din Timișoara – se arată în ultimul raport de control al Curții de Conturi la primăria din orașul de pe malurile Begăi, finalizat la sfârșitul lunii trecute.

Patricia Chelbu, care are 24 de ani, o apropiată a interlopului Lucian Boncu, prietenul de chefuri al lui Ioan Nasleu, omul de încredere al primarului Robu, a fost numită ilegal de primar ca și director interimar al Serviciului creșe, au stabilit auditorii Curții de Conturi. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit, în premieră, apropierea Patriciei Chelbu de lumea interlopă. În timpul documentării infractorul Lucian Boncu, unul dintre membrii marcanți ai crimei organizate din Timișoara,  a amenințat ca să nu publicăm informațiile deoarece ”cu ancheta ta jurnalistică, cu fițuica ta de doi lei, nu faci nimic, decât să mă iriți pe mine, să mă scoți din sărite. (…) Vrei să îți arăt ce pot? Tu vrei să mă scoți pe mine din derizoriu (sic!), să scoți ce am mai rău din mine? (…) toată lumea vorbește. Ești ultima speță de jurnalist care faci mizerii. Inclusiv primarul în spațiul public a declarat asta”. Nicolae Robu a apărat-o pe Chelbu la momentul respectiv, afirmând că ”am ajuns la concluzia că dânsa este cea mai potrivită și am numit-o. Nu trebuie să ai neapărat experiență. Eu am încredere în tineri. Face treabă foarte bună, în orice caz”. Ulterior, când presa a dezvăluit că numirea s-a făcut ilegal, primarul a susținut nonșalant ”evident că nu voi tolera nici cea mai mică încălcare a legii. Dacă s-a făcut o ilegalitate este grav și va trebui să răspundă cine a făcut-o”

”Auditorii publici externi constată că ordonatorul principal de credite (primarul Nicolae Robu, n.a.) nu a luat măsurile necesare în vederea organizării concursului pentru ocuparea postului de Director la Serviciul Public Creșe, procedând nelegal la numirea în funcția de director a doamnei Chelbu – Goje Patricia, care nu îndeplinea condițiile necesare în vederea ocupării acestui post, întrucât din documentele care atestă studiile efectuate rezultă că au fost finalizate în luna iulie 2016, fiind angajată inițial, prin concurs, pe postul de inspector de specialitate debutant în cadrul Serviciului Public Creșe la data de 27.02.2017, după cum rezultă din C.I.M.


nr. 2553/24.02.2017 și din Dispoziția nr. 6/28.02.2017, constatându-se că la data numirii ca director înregistra o vechime în muncă de aproximativ 7 luni și nu de 2 ani după cum prevede  art. 51 (5) din Hotărârea nr. 1.252 din 12 decembrie 2012 privind aprobarea Metodologiei de organizare și funcționare a creșelor și a altor unități de educație timpurie antepreșcolară”, se arată în raportul Curții de Conturi.

S-a constatat că numirea Patriciei Chelbu ca director a fost făcută în baza unui referat întocmit de șefa Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Timișoara, celebra Rodica Aurelian. ”Auditorii publici  externi, în contextul celor de mai sus, constată implicarea șefului de Serviciu Resurse Umane din cadrul UATM Timișoara în procedura de numire în funcția de conducere a directorului Serviciul Public Creșe, doamna Chelbu – Goje Patricia, prin propunerea efectuată potrivit Referatului nr. 575/07.09.2017, în condițiile în care Serviciul Public Creșe este serviciu cu personalitate juridică, fiind în subordinea directă a Consiliului Local Municipiul Timișoara. În acest context, precizăm faptul că Serviciul Resurse Umane din cadrul UATM Timișoara și-a încălcat propria procedură, respectiv PO-02 „ Managementul resurselor umane ” în care la poziția 1, din descrierea proceselor/activităților specifice, respectiv „definirea necesarului de competenta – organizarea instituției”, se arată în raport. Vă reamintim că după ce a demis-o în direct pe Chelbu pentru că nu și-a depus CV-ul să fie publicat pe site-ul primăriei, a numit-o director interimar, din nou, după două săptămâni, pentru încă 30 de zile.

Curtea de Conturi a constatat, de asemenea, că Primăria Timișoara a schimbat peste noapte condiițile de concurs atunci când a angajat-o pe Dan Anne-Mary Anita, iubita interlopului Lucian Boncu, la același Serviciul Public de Creșe din cadrul Primăriei Timișoara, tot în 2017, aceasta fiind absolventă a specializării Relații Internaționale și Studii Europene. Auditorii au remarcat o schimbare bruscă de atitudine a administrației conduse de Nicolae Robu. ”Pe site-ul Primăriei Timișoara, la data de 07.07.2017,  a fost postat un anunț de concurs pentru ocuparea unor posturi vacanţe, printre care și cinci posturi de director de creșă, pentru care condițiile erau următoarele: studii universitare de licență absolvite cu diplomă în specialitățile drept, economie, medicină și sociologie. În condițiile în care nu s-a făcut vreo reorganizare între timp se pune întrebarea: de ce după aproximativ 3 luni de zile s-au schimbat condițiile specializărilor, respectiv şpec. economice,/drept/administrative, după cum rezultă din anunțul de concurs din 03.10.2017? Creându-se aceste condiții doamnei Dan Anne-Mary Anita i s-a admis dosarul de către comisia de concurs numită prin Dispoziția Directorului nr. 115/11.10.2017 fiind declarată admisă, conform Procesului Verbal de Selecție Dosare nr. 780/17.10.2017, încheiat cu ocazia verificării îndeplinirii  de către candidați a condițiilor de participare la concurs”, se arată în raport. Ulterior, a fost numită directorul creșei ”Consânzeana” de pe strada Irlanda.

 

 

4 COMENTARII

  1. Dupa razboi, in Anglia , timp de 10 ani s-a interzis autoritatilor locale sa cheltuie banii publici cu amenajari de parcuri si fantani arteziene si acesta nu intamplatator…….Se stia ca in aceasta zona se fura mult si este f. greu de dovedit….Iata ca Timisoara a ajuns sa cheltuie cu spatiile verzi mai mult decat Viena iar Primarul nostru vazand ca nimeni nu-l intreba de sanatate (Parcul Central arata deplorabil la cateva saptamani de la inaugurare desi a costat 2 milioane de euro reabilitarea, puietii de 100 de euro/bucata care nu rezista mai mult de 3 ani…..)..doreste sa faca noi investitii in domeniu!!!!!Cei de la spatii verzi stiu de comisioane si ilegalitati dar nimeni nu indrazneste sa faca ceva……..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.