Elevii din Timiş talentaţi la sport şi buni la invăţătură vor fi...

Elevii din Timiş talentaţi la sport şi buni la invăţătură vor fi promovaţi printr-o campanie specială

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Timiş e partener principal al iniţiativei Asociaţiei Junior Sport, prin care se doreşte ca elevii silitori şi totodată performeri în sport să se bucure de mai multe şanse pentru a-şi clădi viitorul. Proiectul „Caravana Educaţiei în judeţul Timiş” îşi propune să detecteze talentele de mâine, pe care le vor promova timp de un an prin intermediul revistei „Născut pentru Sport”.

„Mă bucur că putem fi parteneri într-un asemenea proiect. Se va desfăşura până în vara lui 2020. Sunt mai multe tematici. Campania „Şcoală şi Sport? Da, se poate!!”, va continua cu acţiunea „Azi sunt profu tău de sport!”. Şi revista cu minimum 5.000 de exemplare, plus ediţia online. Cu această ocazie fac apel la cei care vor să acceseze proiectele pe sport să se pregătească pentru că vom deschide o nouă sesiune”, a declarat Călin Dobra, şeful CJ Timiş. Autodeclarat mare iubitor de sport acesta a transmis în încheiere un mesaj elevilor: „Să aibă încredere, …că se poate şi sport şi educaţie”.

Proiectul Asociaţiei Junior Sport a pornit în urmă cu opt ani, primii şase s-au desfăşurat în Bucureşti iar în 2016 a început şi „caravana” prin România.


Primul judeţ în care s-a desfăşurat această iniţiativă a fost Mureş. 15.500 de copii au primit revista cu 100 de poveşti de succes ale personalităţilor sportive din judeţ, precum e Laszlo Boloni. „Modele pe care vrem să le transmitem tinerei generaţii”, adaugă organizatorii.

Copiii vor fi vizitaţi de campioni şi legende locale. Aceşti „ambasadori” în Timiş sunt deocamdată: campionul la box Flavius Biea, powerlifterul Sorin Cazacu, pilotul Alexandru Krepelka, alpinistul Horia Colibăşanu, Adrian Tal (fostul directo DJST), Benjamin Bodo (scimeur), Laurenţiu Jurcă (judo), Damian Răileanu (lupte), Adrian Olteanu (lupte), Petru Brânduşan (antrenor lupte), Mario Lătăianu (elev, lupte), Cornel Dobîrcău (lupte, antrenor), Tabita Dobre (lupte), Teodor Moisa (lupte, antrenor Phoenix Buziaş), Alin Fălcuşan (kickboxing) şi Jasmina Ciocoiu (elevă, campioană kickbox). O parte din aceştia vor instrui şi profesorii pentru ca la rândul lor să-i înveţe pe elevi tainele sportului de performanţă.

Campania „Şcoală şi sport…” „”va consta în identificarea copiilor care sunt buni atât la sport, cât şi la şcoală. Care au rezultate la Olimpiadă, cât şi în sport. Pot fi elevi-sportivi, pe care-i vom promova, atât în revistă, cât şi în online. Avem Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Judeţean alături, cluburile sportive, pentru identificarea lor… Deja am identificat câţiva copii, unii sunt chiar cazuri sociale”, a spus Marius Dumitru, unul dintre reprezentanţii campaniei. Exemplul dat a fost Claudiu Ardelean, un băiat de 14 ani din Biled, crescut de un singur părinte şi care performează în echipa de fotbal a liceului.

O listă amplă de localităţi, comune şi oraşe din Timiş, nu şi municipiul Timişoara, s-au alăturat şi se mai pot alătura în parteneriat pentru editarea şi tipărirea revistei „Născut pentru Sport” dedicată judeţului Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.