Fațada clădirii Operei din Timișoara, reabilitată până în 2021. Anunțul primarului Robu

Fațada clădirii Operei din Timișoara, reabilitată până în 2021. Anunțul primarului Robu

0
DISTRIBUIȚI

Fațada Palatului Culturii, aflat în centrul Timișoarei, urmează să fie reabilitată. Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, că recent a fost semnat contractul pentru efectuarea de lucrări suplimentare de reabilitare a fațadei clădirii care adăpostește Opera Națională Română și teatrele.

„A durat foarte, foarte mult până să putem face acest lucru.


Noi am realizat licitația demult, apoi a fost nevoie de niște lucrări suplimentare, care nu puteau fi făcute pe contractul de lucrări ce a făcut obiectul acelei licitații. A trebuit să facem o nouă licitație, dar abia după ce totul a fost avizat și proiectantul a venit cu soluții în prealabil. Trebuie ca anul 2021 să ne prindă cu această clădire emblematică a orașului nostru reabilitată, Palatul Operei și Teatrelor, și vom face astfel încât așa să fie. Am și planificat o întâlnire cu toți cei implicați, în această săptămână, aici lucrurile sunt mai delicate cu schelele, pentru că nu putem prinde schelele de clădire”, a explicat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, lucrările vor fi realizate de firma Alex-Dia Construct SRL, valoarea lor fiind de 3,9 milioane de lei, fără TVA. Durata de execuție este de 12 luni.

„Acest contract vine cu lucrări suplimentare, primul contract nu a fost reziliat, dar nu se poate face primul până nu se face asta. Unele lucruri sunt în condiționare. Au venit toate avizele pentru acel contract, mi s-a spus că sunt toate avizele și pot începe lucrările. Este necesară acea discuție de armonizare și apoi se dă startul efectiv lucrărilor”, a detaliat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.