Filarmonica Banatul are aviz pentru a fi reabilitată, dar fără construcțiile din...

Filarmonica Banatul are aviz pentru a fi reabilitată, dar fără construcțiile din sticlă propuse

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul privind reabilitarea clădirii Capitol, care adăpostește Filarmonica Banatul, aflată vizavi de Primăria Timișoara, a obținut avizul din partea Comisiei de Monumente. Astfel, Nicolae Robu susține că se poate merge înainte cu acest proiect, cu o singură excepție. Propunerea proiectantului de a realiza construcții din sticlă nu a fost acceptată. În aceste condiții, aleșii locali se vor întâlni săptămâna viitoare într-o ședință extraordinară pentru a aproba devizele refăcute.

„Va trebui să mai avem o ședință săptămâna viitoare pentru un proiect extrem de important pe care nu putem să-l aducem mai devreme în consiliul local.


Este vorba despre reabilitarea Filarmonicii. Conform avizului dat de Comisia de Monumente, se poate merge înainte cu acest proiect, dar fără partea de sticlă pe care a propus-o proiectantul. Eliminarea acelei părți presupune refacerea devizelor. Și, drept urmare, astăzi am avut o discuție cu proiectanții, în care le-am cerut să lucreze peste weekend, și luni, cel târziu marți să ne prezinte documentația pe care să o aprobăm în consiliul local, astfel încât să putem face amendamente la ordonanța de urgență privind Timișoara – Capitală Culturală Europeană, ordonanță care a fost introdusă în Parlament pe procedura de validare, de vot în Parlament, de transformare în lege altfel spus. Săptămâna viitoare intră în comisii în Parlament și noi trebuie să avem amendatele făcute cel târziu miercuri”, a explicat primarul Timișoarei, ieri, în timpul ședinței extraordinare a Consiliului Local Timișoara.

Potrivit edilului-șef a mai precizat că de îndată ce propunerile de amendament vor fi transmise la București, toți parlamentarii de Timiș, indiferent de culoarea politică, le vor susține, astfel încât acestea să se regăsească în viitoarea lege.

Nicolae Robu susținea, în luna iunie a acestui an, că Filarmonica Banatul va fi reabilitată până în anul 2021, când Timișoara va deține titlul de Capitală Culturală Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.