Flight Festival, cel mai nou festival din Timișoara, a pornit la drum...

Flight Festival, cel mai nou festival din Timișoara, a pornit la drum cu un succes de zile mari FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Prima ediție Flight Festival, desfășurată la Aerodromul Cioca din Timișoara între 27 și 29 septembrie, a fost una de succes, unde conform datelor oferite de organizatori au fost prezente aproximativ 25.000 de persoane.

Flight Festival a fost o fuziune între muzică, artă și tehnologie. Standurile partenerilor care au format zona de tech, au atras tinerii care erau curioși să descopere noile tehnologii (VR și AR) și să se întreacă în ultimele jocuri video. Instalațiile de new media au fost prezente în fosta clădire administrativă a aeroportului și au atras zeci de oameni dornici să exploreze galeria digitală de artă contemporană Flight Facility – instalații pt mișcare a corpului activate de senzori, prin care oamenii porneau într-o călătorie imersivă.

Copiii s-au bucurat de ateliere de pictură, de confecționare de zmeie sau modelaj în lut, în timp ce părinții lor au urmărit proiecții de film într-o ediție pilot a unui nou festival de film, produs de Cristian Mungiu. Discuțiile despre film și tehnologie, i-au adus împreună pe Irina Margareta Nistor, Domnica Cîrciumaru și Dumitru Prunariu – primul român care a zburat în spațiu.

Ziua de duminică a adus proiectul special Orchestrate – un concept inovator de dezvoltare personală, unde 150 de adulți au învățat să cânte la un instrument muzical ca să descopere ce înseamnă spiritul de echipă. S-a cântat Carmina Burana, iar unul dintre violoniști a fost tot Dumitru Prunariu, care a arătat cu această ocazie că are și veleități de artist liric.

Scena principală i-a avut ca protagooniști pe The Motans, Grasu XXL, Guess Who, Macanache & The Putreds, Vama, Brooks, Dirty Nano și ATB. Scena retro a fost un succes – muzica anilor 70, 80 și 90, condimentată cu hiturile anilor 2000, fiind pe placul multor participanți la eveniment. DJ-ii de pe scena cu muzică electronică (Sky Stage) au energizat iubitorii genului până la orele mici ale dimineții.

„Suntem foarte fericiți că timișorenii au ales să-și petreacă acest weekend alături de noi și că toată lumea s-a simțit atât de bine la eveniment. Flight Festival 2019 este doar începutul. Le mulțumim tuturor pentru votul de încredere acordat în aceste zile și abia așteptăm să ne revedem anul viitor“, a declarat Vlad Gârboni, directorul artistic al festivalului.

Fără îndoială, prima ediție a acestui eveniment a avut parte de un feedback pozitiv din partea celor care au participat, iar locația aflată la kilometrul trei la ieșirea din Timișoara este una cât se poate de adecvată pentru manifestări de o asemenea anvergură. Dacă pe viitor, organizatorii Flight Festival vor reuși să atragă un line up mai diversificat (cu nume mai mari din diferite genuri muzicale), evenimentul are toate șansele de a deveni un punct de reper pe harta entertaiment-ului din vestul țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.