Focar de pestă porcină în Serbia, aproape de granița cu România. Măsurile...

Focar de pestă porcină în Serbia, aproape de granița cu România. Măsurile luate de prefectul de Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Mai multe măsuri au fost luate în județul Timiș, în condițiile în care recent a fost confirmat un focar de pestă porcină africană în Srpski Italbe, din Serbia. Localitatea se află la nici zece kilometri distanță de satele timișene Iohanisfeld și Otelec.

Astfel, astăzi, prefectul de Timiș, Eva Andreaș, a convocat o ședință a Centrului Local de Combatere a Bolilor, fiind stabilite o serie de măsuri pentru prevenirea apariției de focare și în județul nostru.

Prin urmare, s-a decis intensificarea acțiunilor de vânătoare din fondurile cinegetice.


Prefectul Eva Andreaș a cerut Gărzii Forestiere să ia toate măsurile pentru a fi vânate cotele de vânătoare de mistreți din toate fondurile de vânătoare din zona de graniță. De asemeena, se vor vâna porcii mistreți de pe fâșia de graniță, cu acordul Poliției de Frontieră.

Totodată, vehiculele care tranzitează vămile vor fi dezinfectate și se va intensifica controlul în vămi pentru a împiedica introducerea de produse animale infestate, vor fi intensificate controalele rutiere în vederea descurajării comerțului ilegal de porcine și produse de la acestea, iar populația va fi informată cu privire la evitarea cumpărării de animale și produse provenite de la acestea de la persoanele neautorizate și fără documente sanitar veterinare.

„Toate suinele din zonă au fost inventariate, neexistând la ora actuală suspiciuni de îmbolnăviri”, a informat Prefectura Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.