Fost condamnat penal, promovat în funcţie la Drumuri și Poduri Timișoara

Fost condamnat penal, promovat în funcţie la Drumuri și Poduri Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Cristian Ispravnic (stânga), alături de ministrul Transporturilor

Directorul DRDP Timişoara, Cristian Ispravnic, l-a promovat, la finalul lunii august, pe Mircea Andrei Lucaciu în funcţia de şef al Departamentului de Venituri. Cei doi sunt colegi în PSD Arad, iar în noua sa calitate Lucaciuare rol de coordonator al activităţii de cântărire şi verificare a autocamioanelor la frontierele din Vestul ţării: Arad, Timiş, Caraş-Severin. Înainte de promovare, el era şef Birou încasări venituri, a scris debanat.ro.

Numirea atrage atenția în primul rând pentru că Mircea Lucaciu a fost condamnat penal tocmai pentru fapte care au legătură cu DRDP. Mai exact, el a fost condamnat pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic de persoane, aşa cum arată o decizie definitivă a Curţii de Apel Cluj din 20 iunie 2013, mai spune sursa citată.

„A fost condamnat inculpatul Lucaciu Mircea A., fiul lui I.


și Catița, născut la data de… în Nădlac, jud. Arad, cetățean român, studii superioare, căsătorit, un copil minor, stagiu militar satisfăcut, controlor de trafic la CNADNR Nădlac, domiciliat în orașul Nădlac, str. I. Slavici, nr. 81, jud. Arad, fără antecedente penale, pentru comiterea infracțiunii de constituire în grup infracțional organizat prev. de art. 8 din Legea nr. 39/2003 rap. la art. 323 alin.1 C.p. cu aplic. art. 74 lit.a C.p. rap. la art. 76 lit.c C.p. la pedeapsa de 10 luni închisoare. A fost condamnat același inculpat pentru comiterea infracțiunii de trafic de migranți prev. de art.71 alin.1 din OUG 105/2001 aprobată prin Legea 243/2002, modif. prin Legea 39/2003 cu aplic art. 41 alin.2 C.p., art. 74 lit.a C.p. rap. la art. 76 lit.d C.p. la pedeapsa de 10 luni închisoare. A fost condamnat același inculpat pentru comiterea infracțiunii prev. de art. 2 alin.1 din OUG 112/2001 aprobată prin Legea nr. 252/2002 cu aplic. art. 74 lit.a C.p. rap. la art. 76 lit.d C.p. la pedeapsa de 10 luni închisoare. S-a constatat că faptele au fost comise în concurs real prev. de art.33 lit.a C.p. astfel că în temeiul art. 34 lit.b C.p. s-au contopit pedepsele în pedeapsa cea mai grea de 10 luni închisoare”, se arată în decizia instanţei, Lucaciu fiind condamnat cu suspendare. Într-un alt dosar, de complicitate la fals, Lucaciu a scăpat prin împlinirea termenului de prescripţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.