A fost semnat un protocol de parteneriat între universitățile din Timișoara și...

A fost semnat un protocol de parteneriat între universitățile din Timișoara și Asociația Timișoara 2021

0
DISTRIBUIȚI

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii a semnat în această săptămână, un protocol de colaborare prin care își exprimă interesul comun pentru strategia de dezvoltare culturală a Timișoarei și stabilesc modalități de cooperare pentru a sprijini proiectul „Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii”.

Protocolul a fost semnat de către ec. ing. Horațiu Rada, președintele Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul Univeristății de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Viorel Aurel Șerban, rectorul Universității Politehnica din Timișoara, prof. univ. dr. Alexandra Enache, prorectorul Univeristății de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și prof. univ. dr. Isidora Radulov, prorectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara.

„Printre prioritățile partenerilor se află informarea reciprocă, schimb de bune practici, implementarea de proiecte comune, promovarea unor evenimente și acțiuni culturale comune.


Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii este entitatea care implementează proiectul, iar mediul universitar are un rol extrem de important în viața Timișoarei, studenții și cadrele didactice universitare contribuind activ la viața culturală a orașului”, spune comunicatul transmis de Timișoara 2021.

„Deschiderea arătată de cele patru instituții universitare, prin reprezentanții lor de seamă, evidențiază recunoașterea pe care o acordă proiectului Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Protocolul semnat astăzi prevede oferirea unui sprijin activ și implicarea în realizarea unor evenimente culturale din agenda 2019 – 2021. Sunt foarte bucuros că am reușit acest pas care are o mare însemnătate dacă ținem cont de faptul că mediul universitar are un rol esențial în viața Timișoare”, a declarat Horațiu Rada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.