Fostul mitropolit al Banatului, Nicolae Corneanu, are bust pe aleea personalităților din...

Fostul mitropolit al Banatului, Nicolae Corneanu, are bust pe aleea personalităților din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

bust mitropolit

Un nou bust a fost dezvelit pe aleea personalităților din Parcul Central. Astfel, începând de ieri, timișorenii care se plimbă prin această zonă pot admira și bustul fostului mitropolit al Banatului, Nicolae Corneanu.

„Am dezvelit un nou bust pe aleea personalităților.


Am anunțat că rezervăm un loc pentru mitropolitul Nicolae Corneanu, fost mitropolit al Banatului, vizavi de locul unde este bustul fostului rector al Universității de Vest, Eugen Todoran. Au fost buni prieteni cei doi și am avut grijă să-i punem foarte aproape unul de altul, față în față. Avem, așadar, plină acum aleea personalităților din Parcul Central și ne mândrim că de-a lungul timpului s-a reușit popularea acelei alei de o manieră foarte reușită. Arată foarte bine și ne-am achitat de datoria de onoare de a pune mari personalități ale orașului nostru acolo unde le este locul, să fie împrospătată imagina lor în mintea și sufletele noastre atunci când trecem prin Parcul Central”, a afirmat Nicolae Robu.

Astăzi se împlinesc cinci ani de la decesul lui Nicolae Corneanu, care a păstorit Mitropolit Banatului timp de 52 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.