Francezul Cedric Hanriot susține un concert la Timișoara: „Cred că românii sunt...

Francezul Cedric Hanriot susține un concert la Timișoara: „Cred că românii sunt foarte generoși și deschiși“

0
DISTRIBUIȚI

Francezul Cédric Hanriot, artistul care se poate mândri, printre altele, și cu câștigarea unui premiu Grammy, va susține un concert extraordinar la Timișoara, vineri, 20 septembrie, de la ora 22, la Taverna.

Cedric Hanriot este laureat al Premiilor Grammy pe anul 2015, la categoria ”Jazz Vocal”, pentru colaborarea cu artista Diane Reeves, la opt din cele 12 piese ale albumului „Beautiful Life”. Pianistul francez a colaborat într-o serie de proiecte și este cunoscut pentru compozițiile sale în domeniul jazz, jazz fusion, hip hop, funk, latin jazz, electronic și pop. Artistul a colaborat de-a lungul anilor cu nume ca Dianne Reeves, John Patitucci, Gregoire Maret, Terri Lyne Carrington, Donny McCaslin, Clarence Penn, Jeff Ballard, André Ceccarelli, Gregory Porter, Lalah Hathaway, Raul Midon, Lizz Wright, Chaka Khan, Natalie Cole, Jaguar Wright, Lulu Gainsbourg, George Duke, Robert Glasper, Richard Bona, Esperanza Spalding, Meshell Ndegeocello sau Regina Carter. Cedric Hanriot a fost beneficiar al unei Burse Fullbright pentru studii muzicale la Berklee College of Music din Boston – SUA. Artistul a mai concertat în orașul nostru și, în avanpremiera acestui nou recital, ne-a acordat un interviu.

– Ce părere aveți despre industria muzicală actuală, unde oamenii nu mai cumpără albume, ci ascultă online?
– Cu siguranță trăim vremuri diferite, în care economia e altfel decât în trecut. Trebuie să găsim modalități prin care streamingul poate genera venituri decente pentru muzicieni, ceea ce nu este cazul în acest moment. Prin urmare, trebuie să susținem mai multe concerte, deoarece acest lucru îi va face pe oameni să cumpere albume.

– Cum arată o zi obișnuită în viața lui Cedric Hanriot ?
– Depinde de zi, de săptămână și de an. Nu există o zi obișnuită. De obicei, dacă sunt acasă, încerc să-mi iau fac timp pentru instrumentul meu, pentru a scrie muzică, pentru a lucra și, de asemenea, pentru e-mailuri.

– Există vreun mesaj ascuns în muzica pe care o compuneți?
– Nu cred.


Singurul obiectiv pe care îl am este să îi fac pe oameni să călătorească și să fie fericiți. Toată lumea poate vedea diferite lucruri în muzica mea, deoarece este în mare parte instrumentală.

– Cum interacționați cu fanii?
– Respect enorm pentru oamenii care vin să ne vadă concertele și să ne susțină. De asemenea, îmi place să am feedback despre modul în care le plac albumele / proiectele.

– Ați fost în România de câteva ori. Care este opinia dumneavoastră despre muzica din țara noastră? Ce vă place aici și care sunt lucrurile care nu vă plac?
– Nu am petrecut suficient timp pentru a găsi ceva ce nu-mi place în România. Este întotdeauna o descoperire și îmi place asta. Cred că românii sunt foarte generoși și deschiși.

– Vinil, CD sau streaming?
– Vynil cu siguranță. Are sunetul acela

La ce ar trebui să se aștepte cineva de la un concert cu dumneavoastră?
– Spontaneitate, groove, distracție.

– Se spune că în muzica dumneavoastră combinați Katy Perry, Nirvana și Massive Attack. Care este definiția muzicii pentru Cedric Henriot?
– De asemenea, cânt câteva piese originale de-ale mele. Cu acest trio încerc să îmbin jazz-ul cu muzica electronică și o abordare hip-hop. Îmi place combinația diferitelor groove-uri cu texturi acustice și electronice.

– Există o diferență între publicul din Europa de Est și Europa de Vest?
Nu cred. Cred că oamenii sunt mișcați de sunete și muzică și că este important pentru noi muzicieni și artiști.

– Ați avut ocazia să colaborați în trecut cu nume mari din industria muzicală. V-au ajutat aceste colaborări?
– Toți oamenii cu care am colaborat sunt minunați. Mă simt foarte recunoscător că am fost asociat cu ei într-o colaborare / album sau turneu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.