Haos la Timișoara. Tramvaiele nu pot ajunge la gară pentru că bucla...

Haos la Timișoara. Tramvaiele nu pot ajunge la gară pentru că bucla unde ar trebui să întoarcă se află pe teren privat UPDATE Explicația primarului pentru întâlnirile ratate

1
DISTRIBUIȚI

Haos la Timișoara. Nicolae Robu anunța încă de săptămâna trecută că a mobilizat toate forțele, astfel încât începând de astăzi, circulația să fie redeschisă peste Podul Dragalina. Acest lucru s-a întâmplat astăzi, însă nu a putut fi reluată și circulația tramvaielor până la Gara de Nord. Asta pentru că bucla unde ar trebui să întoarcă garniturile, din fața Gării de Nord, se află pe un teren privat, fiind proprietatea Elba, iar reprezentanții companiei au închis accesul în zonă, scrie tion.ro.

Potrivit sursei citate, la fața locului s-au deplasat, astăzi, primarul Nicolae Robu, Nicu Bitea, șeful STPT, în încercarea de a-i convinge pe reprezentanții Elba să ia gardul, dar în zadar.

„Nu avem alte pretenții decât să poată circula tramvaiele. Nu vrem să vă lăsăm cu titlu de excepție să folosiți terenul. Nu sunteți dumneavoastră mai cu moț decât restul proprietarilor din acest oraș. Vreți să puneți la negociere așa ceva? Acești proprietari doresc să aibă numai beneficii.


Noi vă respectăm. Dumneavoastră ne-ați sechestrat proprietatea, linii de tramvai, stâlpi. Ce vreți să mai negociem?”, le-a spus Robu reprezentanților Elba, conform sursei citate.

În această vară, Primăria Timișoara a și dat în judecată Elba pentru acest teren, Nicolae Robu afirmând astăzi că municipalitatea este dispusă să retragă plângerea dacă terenul va putea fi folosit din nou.

„Acest teren se află în proprietatea Elba SA, a fost achiziționat cu bani grei, sunt 2.000 de acționari care și-au ipotecat averi și așa mai departe, cu peste 25 de ani în urmă. Acest drept de proprietate este inalienabil, conform Constituției. Acest lucru nu se discută. De aceea, domnii, în momentul de față, nici nu intră pe teren. Am făcut nenumărate adrese și comunicări pentru a ne așeza la masă, cu peste un an în urmă. Inclusiv sâmbătă am fost invitați și ne-am prezentat la primărie la ora 18, nu a fost nimeni acolo. Domnul primar ne-a invitat și nu a venit”, a explicat Bogdan Cocian, directorul general Elba.

UPDATE „Am facut a treia propunere de întâlnire pentru a găsi o soluție amiabilă. Prima a fost pentru sâmbătă la ora 18.00 -aceasta a eșuat, în agenda mea survenind o modificare obligatorie -, a doua pentru astăzi, luni, ora 8.30 – la aceasta nu au dat curs cei de la ELBA -, iar a treia e… oricând începând de astăzi de la ora 17.00. Aștept răspunsul ELBA”, a transmis primarul Robu.

Sursa foto: Facebook / Info Trafic Jud. Timiș

1 COMENTARIU

  1. Ce smecher, Robu, dupa ce e instiintat de un an ii cheama la primarie sambata si cei de la Primarie nici nu vin. Clar vroia sa ajunga in situatia asta si sa castige capital politic. Cred insa ca a dat-o in bara rau, ca de obicei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.