Horticultura va amenaja spațiile verzi din zona centrală și în următorii patru...

Horticultura va amenaja spațiile verzi din zona centrală și în următorii patru ani. Ce se întâmplă în restul Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Este oficial. Horticultura, una dintre societățile Primăriei Timișoara, se va ocupa de întreținerea spațiilor verzi din zona centrală a orașului și în următorii patru ani. Asta după ce, astăzi, în ședința extraordinară a Consiliului Local Timișoara, a fost aprobat un amendament în acest sens la proiectul de hotărâre privind achiziția serviciilor de întreținere și amenajare a spațiilor verzi de pe domeniul public al orașului. Amendamentul a fost propus de către consilierul local liberal Lorenzo Barabas.

„Vrem să scoatem la licitație, pe loturi, întreținerea spațiilor verzi și analizând dacă din punct de vedere juridic este posibil ca o parte din oraș să nu facă obiectul licitației, ci să fie dată spre întreținere prin atribuire directă, prin delegare de gestiune, către societatea de spații verzi a municipalității, concluzia a fost că se poate.


Și atunci amendamentul care a fost exprimat introduce această exceptare de la licitație a zonei centrale a orașului, zonă care are foarte multe aranjamente florale, iar societatea Horticultura știm că este renumită pentru priceperea în a face aranjamente florale și a le întreține. Drept urmare, vom avea atribuire directă fără licitație a întreținerii spațiilor verzi din zona centrală către Horticultura, iar celelalte zone ale orașului vor fi scoase la licitație”, a explicat Nicolae Robu, la finalul ședinței extraordinare.

Potrivit primarului Timișoara, societatea Horticultura se va ocupa de întreținerea spațiilor verzi în următorii patru ani. În ceea ce privește celelalte zone ale orașului, urmează ca în perioada imediat următoare să se dea drumul la licitații pentru desemnarea firmelor care să se ocupe de întreținerea și amenajarea spațiilor verzi, a parcurilor, scuarurilor, sistemelor de irigare, a locurilor de joacă pentru copii, a canisitelor, precum și de efectuarea lucrărilor de tăieri de corecție, elagare și defrișare a arborilor de pe domeniul public al Timișoarei.

Vă reamintim că, în acest moment, Horticultura se ocupă de întreținerea spațiilor verzi din zona centrală, Green City de zona doi, iar Rogera Prest Com DRL de zonele unu și trei din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.