Mai mulți polițiști locali pe străzile Timișoarei. Soluția găsită de municipalitate în...

Mai mulți polițiști locali pe străzile Timișoarei. Soluția găsită de municipalitate în condițiile în care nu poate face angajări

0
DISTRIBUIȚI

Pe străzile Timișoarei vom vedea mai mulți polițiști locali, în perioada următoare. Astăzi, aleșii locali au votat în plen un proiect de hotărâre cu privire la modificarea și aprobarea Organigramei și statului de funcții pentru Direcția Poliția Locală Timișoara.

Proiectul prevede transformarea unui număr de 15 posturi din cadrul Serviciului Pază Obiective în posturi de polițiști locali, în cadrul Biroului Ordine Publică și Intervenție Rapidă. Nicolae Robu a precizat că este nevoie de cât mai mulți oameni ai legii care să patruleze pe străzile orașului.

„Sunt foarte multe lucruri de făcut de către poliția locală și nu facem față cu forțele pe care le avem.


Nu mai putem angaja în plus, dar putem transforma posturi, din posturi de pază în posturi de polițiști locali. Domnul director mi-a făcut o propunere pentru zece posturi, eu i-am cerut să analizeze, să vadă dacă am putea să transformăm chiar mai multe și în final mi-a spus că încă cinci ar putea transforma. Prin urmare, urmează să facem un amendament pentru ca nu zece posturi să facă obiectul acestei transformări, ci 15 posturi. Vedeți că avem nevoie de polițiști locali și în civil, și în uniformă, atât în zona centrală, cât și în zonele în care mereu apar depuneri ilegale de gunoaie și pe lângă supravegherea video, care n-o să poată cuprinde în viitorul apropiat suficient de mult orașul, trebuie să trimitem polițiști în civil și doar așa avem speranța să reușim să stârpim acest flagel apărut în orașul nostru”, a explicat Nicolae Robu, înainte ca proiectul să fie votat în plen.

De asemenea, primarul Timișoarei a mai precizat că este nevoie de mai mulți polițiști locali care să patruleze în zona centrală, în condițiile în care a devenit foarte aglomerată.

„Trebuie păzită bine (n.r. zona centrală) și prezența de polițiști în civil în această zonă este extrem de eficientă. Este un sistem bine pus la punct de comunicare între polițiștii în civil și cei în uniformă, aceștia din urmă, evident, intervenind efectiv acolo unde se impun intervenții”, a adăugat Nicolae Robu.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.