A început fabricarea primului tramvai modern, de mari dimensiuni, care va circula...

A început fabricarea primului tramvai modern, de mari dimensiuni, care va circula pe străzile Timișoarei

1
DISTRIBUIȚI

tramvai modern

Se fac noi pași astfel încât pe străzile Timișoarei să circule și tramvaie moderne de mari dimensiuni. Nicolae Robu a anunțat că recent a fost dat ordinul de începere pentru demararea fabricației noilor garnituri. Vă reamintim că licitația privind achiziționarea de tramvaie noi de către Primăria Timișoara a fost câștigată de firma turcească Bozankaya, contractul fiind semnat la sfârșitul lunii iulie.

„Este vorba de tramvaie foarte performante sub toate aspectele de top, inclusiv din punctul de vedere al modului în care arată. Durata este de 18 luni de la darea ordinului de începere al lucrărilor, însă am discutat cu președintele companiei care a câștigat licitația să facă tot posibilul să ne livreze mai repede aceste tramvaie. Primul necesită timp mai lung pentru că noi am avut specificații de o exigență deosebită în caietul de sarcini și nu există modele care să fie pur și simplu deja produse în serie și doar să ni se livreze. Sigur, foarte multe elemente din cele pe care le vor conține tramvaiele respective există, dar sunt o mulțime de lucruri de amănunt care au fost trecute în caietul de sarcini și care necesită o pregătire a fabricației și de aceea durează mai mult până se livrează primul tramvai.


După care celelalte vin cu un ritm destul de bun”, a explicat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, vor fi achiziționate de la compania turcească între 21 și 40 de tramvaie de mari dimensiuni. Deocamdată, municipalitatea are asigurată finanțarea pentru 21 de garnituri prin intermediul a trei proiecte europene, pentru unul dintre acestea fiind deja semnat contractul de finanțare.

„Noi mizăm pe faptul că 21 de tramvaie vor fi achiziționate pe fonduri europene. Am depus trei proiecte identice pentru finanțare pe fonduri europene pe Axa 4,1, un contract este deja semnat, celelalte două încă nu au venit, dar ele sunt identice, nu sunt motive să nu fie semnate. Deci, cel puțin 21 de bucăți vor fi luate pe fonduri europene și apoi, în funcție de posibile noi oportunități, vor fi finanțate celelalte. Sunt convins că până la urmă vom lua mai multe, fie din fonduri europene, fie pe bugetul lor, dar vorbim deocamdată ca certitudine de 21 de bucăți”, a detaliat Nicolae Robu.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, tramvaiele de mare capacitate care vor ajunge peste un an și jumătate în oraș au o serie de facilități moderne. Printre acestea se numără: instalații de aer condiționat, încălzire ambientală prin convecție, încălzire în scaune prin conducție termică, sistem suplimentar de alimentare care permite o autonomie de minimum 20 km în cazul unor incidente în circulație, sisteme de informare a călătorilor în interior și exterior, sisteme audio-video pentru publicitate, sisteme de supraveghere video pentru siguranța călătorilor, sisteme de monitorizare în trafic și de e-ticketing compatibile cu restul flotei de vehicule a STPT și dotări specifice pentru a se răspunde nevoilor speciale ale persoanelor cu dizabilități. Noile tramvaie vor avea o capacitate de 200 de locuri.

1 COMENTARIU

  1. Cand se vor modifica peroanele statiilor de tramvai in sensul corelarii lungimii cu cea a tramvaielor ? Sunt oare corelate? Impresia mea este ca putine au lungimea mai mare de 30m.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.