Întâlniri inedite și lansări de carte la Humanitas Timișoara, până la finalul...

Întâlniri inedite și lansări de carte la Humanitas Timișoara, până la finalul lunii

0
DISTRIBUIȚI

În 18 septembrie, de la ora 18.30, librăria Humanitas din Timişoara va fi gazda primei ediţii a întâlnirilor lunare „Miercurea de ştiinţă cu Mădălin Bunoiu şi invitaţii săi”, eveniment organizat în parteneriat cu Universitatea de Vest, care îşi propune să aducă în atenţia celor interesaţi, prin dialoguri accesibile, subiecte de ştiinţă importante şi deopotrivă interesante, precum şi recomandări de lectură.

Primul invitat al lui Mădălin Bunoiu, conferenţiar la facultatea de fizică şi prorector al universităţii, autor a numeroase articole de cercetare publicate în reviste internaţionale cotate ISI şi care manifeată o preocupare constantă pentru fizica educaţională şi promovare a ştiinţei, este prof. univ. dr. Ion Cotăescu, iar tema întâlnirii este legată de unul dintre cei mai celebri fizicieni şi popularizatori ai ştiinţei ultimelor decenii şi de zona de cercetare la care şi-a adus contribuţia – Stephen Hawking şi găurile negre. Cartea recomandată este „Găurile negre. Prelegerile Reith, BBC” de Stephen Hawking, care cuprinde şi prelegerea susţinută de faimosul fizician în 2016, în care abordează un subiect care l-a fascinat întreaga viaţă, susţinând că dacă am reuşi să înţelegem găurile negre şi felul în care pun la încercare natura spaţiului şi timpului, am fi mai aproape de dezlegarea misterelor universului, căci, potrivit lui Hawking, „ele sunt mai ciudate decât orice şi-au imaginat vreodată autorii de literatură ştiinţifico-fantastică”.

Tot la librăria Humanitas, Editura Nemira propune, în 19 septembrie, de la aceeaşi oră, o întâlnire cu Doru Preda, autorul celui mai nou volum din nʹautor, „Candido”, care, prin cele 24 de poveşti ale unor oameni, dezvăluie microuniversuri mult mai complicate decât par la prima vedere, şi cu Dan Ivan, autorul volumului „Mila 23”, povestea unui tânăr medic care descoperă magia Deltei Dunării în anii cenuşii ai regimului comunist şi a unor personaje incredibile care s-au putut salva din sărăcia lucie a realităţii cotidiene prin umor, bunătate, solidaritate sau lupte individuale.

„Joia de literatură contemporană cu Robert Şerban şi invitaţii săi” debutează la librăria Humanitas în 26 septembrie, ora 18.00, cu lansarea celui mai nou roman al lui T.O.


Bobe, „Cartea neisprăvirii”, care se doreşte a fi „unul dintre cele mai tandre şi dinlăuntru trăite portrete făcute literaturii, această ispravă colosală a omului, încă neisprăvit(ă)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.