Interlopul Boncu l-a ”îngropat” la DIICOT, într-un dosar de trafic de cocaină,...

Interlopul Boncu l-a ”îngropat” la DIICOT, într-un dosar de trafic de cocaină, pe cel cu care petrecea alături de Nasleu. Când a recunoscut că a ”tras”

2
DISTRIBUIȚI
Lucian Boncu (stânga), Ioan Nasleu (centru) și Radu Novac ”Jack” (dreapta), chefuind împreună

Interlopul Lucian Boncu a recunoscut în fața procurorilor de la Serviciul de combatere a traficului de droguri din cadrul structurii centrale a DIICOT că a ”tras” cocaină și a dat ca martor o declarație care-l ”îngroapă” pe Radu Novac, zis ”Jack”, în dosarul de trafic de stupefiante în care acesta a fost trimis în judecată alături de alți timișoreni. Lucian Boncu este prietenul de chefuri al omului de încredere al primarului Robu, Ioan Nasleu, care susținea că o să fie chiar nașul copilului celui implicat în mai multe scandaluri în lumea interlopă din Timișoara. Nasleu a apărut într-o fotografie în care este la o masă alături de Lucian Boncu și Novac Radu, membru al grupării conduse de interlopul Sorin Udrea, ”Jack” fiind achitat în dosarul instrumentat de DIICOT. Vă reamintim că, recent, Curtea de Conturi a stabilit că o apropiată a lui Boncu a fost numită ilegal în funcția de director al Serviciului public de creșe din cadrul Primăriei Timișoara.

Procurorii anti-mafia din București au interceptat mai multe discuții telefonice între Boncu și traficanții de cocaină.


În timpul audierilor, pus în fața interceptărilor, Boncu a recunoscut că ”am fost consumator de cocaină până în anul 2013 sau 2014” și că la ora audierii avea permisul de conducere ridicat deoarece este acuzat de conducere sub influența drogurilor, după ce a ucis o bătrână.

”În cursul anilor 2018 -2019 nu am cumpărat cocaină de la Novac Radu-Alin, însă în octombrie sau noiembrie 2018, nu-mi mai amintesc exact, acesta, în contul datoriei, mi-a propus să îmi dea cocaină însă eu am refuzat. (…) Numitul Cionca Alin este consumator de cocaină și se aproviziona cu acest tip de drog de la Novac Radu Alin. (…) Am citit nota de redare a convorbirilor telefonice din data de 02.02.2019, ora 21,17, iar prin expresia ”nu mai am material” m-am referit la cocaină. Știu că Mladenovici Dumitru Milorad este consumator de cocaină, precum și vânzător. Când m-am exprimat ”nu înțeleg ce face cu atâtea materiale. Le termină sau le vinde” m-am referit dacă cantitățile de cocaină sunt consumate sau vândute”, a recunoscut martorul Boncu în fața anchetatorilor.

Pentru expresiile folosite în discuții și în SMS-urile trimise, când cerea ”două lebede” și vorbea despre ”magazinul de lebede” Boncu a susținut că se referea la bani – o lebădă însemnând 1.000 de euro și că era o expresie preluată de la Mladenovici și Novac ”și era sub formă de glumă”. Afirmația lui Boncu este contrazisă de un alt martor, Cionca Alin Ionuț, zis ”Becali”, care a declarat că expresia ”magazinul de lebede” fiind ”o expresie codificată prin care îl întrebam dacă are cocaină”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.