Investiție de peste cinci milioane de euro, bani europeni, pentru modernizarea unei...

Investiție de peste cinci milioane de euro, bani europeni, pentru modernizarea unei secții importante a Spitalului Municipal Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a reușit să câștige un proiect european cu scopul modernizării ambulatoriului unei importante clinici din oraș. Este vorba de ambulatoriul din cadrul Clinicii de Balneologie a Spitalului Municipal Timișoara, contractul de finanțare fiind semnat astăzi.

„Iată, un nou proiect pe fonduri europene ne-a fost aprobat. Este vorba despre un proiect prin care realizăm extinderea, reabilitarea, modernizarea și echiparea acestui ambulatoriu de specialitate de la Clinica de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie a Spitalului Municipal Timișoara.


Lucrul acesta se va realiza prin demolare parțială și extindere atât pe orizontală, cât și pe verticală a grupurilor de clădiri de care dispunem. Vă reamintesc că aceste clădiri au fost recuperate de noi în instanță după ce ajunseseră, la fel ca altele, pe mâna știm noi cui. Am recuperat trei clădiri spitalicești, una de la spitalul de copii și două de la această clinică”, a detaliat Nicolae Robu.

Valoarea proiectului este de aproape 24 de milioane de lei, cu TVA inclus, finanțarea europeană fiind asigurată pe Axa 8 a Programului Operațional Regional. Durata de implementare a proiectului este de 38 de luni.

La finalul proiectului, ambulatoriul ar urma să fie dotat cu aparatură medicală de specialitate și mobilier specific. De asemenea, se dorește scăderea timpului de diagnostic și tratament al pacienților, precum și creșterea cu 35% față de anul 2017 a numărului de pacienți care se prezintă în regim ambulator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.