Invitați din toată țara, dar și din Ucraina și Serbia, la Festivalului...

Invitați din toată țara, dar și din Ucraina și Serbia, la Festivalului Condeierilor Plugari de la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Muzeul Satului Bănăţean găzduieşte sâmbătă, 14 septembrie, cea de-a XIII-a ediţie  a Festivalului Condeierilor Plugari, a cărui festivitate de deschidere va avea loc la ora 10.00, cu o slujbă religioasă la bisericuţa de lemn din incinta muzeului.

La ora 15.00, se va păstra un moment de reculegere pentru condeierii veterani care au părăsit această lume – Ion Vornic (moş Râcu) din comuna cărăşeană Vârciorova şi Gheorghe Calbău din Orţişoara – şi va fi lansat suplimentul revistei In Memoriam Iosif Cireşan-Loga la zece ani de la dispariţia sa, Maria Tudor şi Ion Vornic.


La ora 16.00 va începe o şezătoare populară în cadrul căreia va fi susţinut un program artistic cu muzică şi poezie, se vor lansa cărţi şi revista „Vatra Căraşului”, o publicaţie a condeierilor plugari.

La eveniment participă condeieri plugari din Banat, creatori şi rapsozi populari din nouă judeţe ale ţării, dar şi din Cernăuţi şi Banatul sârbesc, iar invitaţi speciali sunt soliştii Lia Lungu, Maria Garas, Ion Bosioc, Marius Matei, Maria Colgia şi rapsodul popular Iosif Puschiţă. Tot de la ora 16.00, în comuna Partoş se va desfăşura un program etno-folcloric.

Organizatorul proiectului este muzeograful dr. Maria Mândroane, iar moderatorul festivalului este etnologul Dan Liuţ.

Sursa foto: mitropolia-banatului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.