Iubitorii de alergare sunt așteptați la Timișoara City Maraton. Momentul de start...

Iubitorii de alergare sunt așteptați la Timișoara City Maraton. Momentul de start va fi anunțat cu o salvă de tun

0
DISTRIBUIȚI

Iubitorii de alergare sunt așteptați să participe la cea de-a treia ediție a Timișoara City Maraton. Evenimentul organizat de către Asociația Club Sportiv Alergotura are loc în data de 27 octombrie, cei interesați putând să se înscrie la una dintre cele șase curse care au trasee în oraș și pe malul canalului Bega. Potrivit organizatorilor, taxa de participare este redusă până în 16 septembrie, urmând ca din 17 septembrie participanții să achite tariful integral.

„În mod tradițional, evenimentul de alergare pune în valoare istoria orașului Timișoara și evidențiază însemnătatea intrării prințului Eugeniu de Savoya în cetate, marcând eliberarea acesteia de sub dominația otomană. În acest sens, cursele Timișoara City Marathon au denumiri inspirate de evenimentul din 1716”, a informat Asociația Alergotura.

Astfel, este vorba de maratonul Cavalerii Cetății, cursa de 42.2 km, are startul în apropierea graniței cu Serbia, în localitatea Otelec.


Traseul va fi parcurs pe malul Begăi, până în Timișoara zona centrală, cu finiș în piața Libertății. Semimaratonul Eugeniu de Savoya, cursa de 21.5 km, îi așteaptă la start pe cei care obișnuiesc să alerge și vor să treacă în categoria alergătorilor de anduranță. Traseul este organizat în oraș și pe malul canalului Bega. Ștafeta Solii Cetății, un traseu de 10,6 km care se repetă de două ori, este o cursă pentru prieteni, familie și colegi, care vor să participe în echipă la Timișoara City Marathon.

Crosul Poarta Forforosa, cursa de 10.6 km, îi așteaptă la start pe iubitorii de alergare pentru care mișcarea în aer liber este un obicei sănătos și dorit. Crosul Batalionul Banat, cursa de 5.5 km, îi cheamă la o provocare pe cei care vor să își depășească limita comfortului și să câștige încredere în propriile puteri. Este o cursă pe care o poate termina oricine, indiferent de antrenament. Timișoara City Family Run, cursa de 2 km, este momentul de celebrare a bucuriei de a fi împreună prin alergare. Familii, prieteni, colegi de serviciu sunt așteptați la o tură de alergare ușoară, în inima Timișoarei, într-un moment de sărbătoare a orașului.

„Ne întâlnim în inima cetății Timișoarei, locul în care încă din trecut obișnuiam să sărbătorim orașul și să simțim pulsul comunității. Ne pregătim să organizăm starturi care, pe lângă semnificația sportivă, ne vor spune povestea locului nostru. Invităm timișorenii să vină la una dintre cele șase curse, ca alergători sau ca spectatori-suporteri”, a spus Adrian Ciutina, președintele organizației Alergotura.

Din partea Asociației Eugeniu de Savoya, garda va organiza o paradă a uniformelor și va participa alături de organizator la momentele de start, care vor fi anunțate cu foc de tun.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.