Mașină parcată aiurea de două zile pe un bulevard din Timișoara, „păsuită”...

Mașină parcată aiurea de două zile pe un bulevard din Timișoara, „păsuită” de SDM și Poliția Locală UDPATE Reacția Poliției Locale FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Un autoturism abandonat de două zile, pe jumătate urcat pe un scuar, pe jumătate în stradă, încurcă traficul auto pe bulevardul Revoluției din 1989, aproape de intersecția cu bulevardul I.C. Brătianu.

Autoturismul parcat la întâmplare a fost „decorat” cu o amendă pentru parcare ilegală de către Poliția Locală Timișoara, care însă nu a considerat că este și cazul ca mașina să fie ridicată.

Autoturismele parcate pe trotuar sau staţionate neregulamentar vor putea fi ridicate de autorităţi, potrivit celor mai noi reguli incluse într-o Hotărâre de Guvern cu privire la circulaţia pe drumurile publice, document care a intrat în vigoare pe 21 ianuarie 2017.

Potrivit documentului, ridicarea autovehiculelor parcate sau staţionate neregulamentar va fi realizată de către administratorul drumului public sau, după caz, de către administraţia locală, cu excepţia cazurilor în care în autoturism se află persoane.

Astfel, începând de anul trecut, Societatea Drumuri Municipale (SDM), împreună cu Poliția Locală, a început să ridice mașini, în special din zona centrală.


Un șofer căruia i se ridică autoturismul trebuie să scoată din buzunar peste 500 de lei ca să îl recupereze din depozitul SDM. Taxa de ridicare și transport este de 500 de lei, la care se adaugă 5 lei pentru fiecare zi de depozitare. În condițiile în care un șofer ajunge la mașină înainte ca vehiculul să fie urcat pe platforma angajaților de la SDM, acesta poate plăti pe loc doar 150 de lei.

UPDATE Poliția Locală Timișoara a transmis că a aplicat „măsurile legale în acest caz, fiind aplicat autocolant în vederea întocmirii procesului verbal de constatare a contravenției pentru staționare neregulamentară” și că serviciul de ridicări al SDM nu funcționează în zilele de weekend.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.