Ministrul Dezvoltării Regionale, în vizită pe șantierul Podului Dragalina: Sunteți un caz...

Ministrul Dezvoltării Regionale, în vizită pe șantierul Podului Dragalina: Sunteți un caz destul de rar

0
DISTRIBUIȚI

robu-suciu

Daniel Suciu, vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, a decis să facă, astăzi, o vizită pe șantierul Podului Dragalina care, alături, de Podul Eroilor, ambele aflate în zona Iosefin, sunt modernizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Cele două investiții au primit o finanțare de zece milioane de lei de la Guvern, iar Primăria Timișoara contribuie cu aproximativ două milioane de lei.

Daniel Suciu a fost însoțit de Călin Dobra, șeful CJ Timiș, precum și de Nicolae Robu, primarul Timișoarei, pe care ministrul l-a întrebat dacă a informat presa cu privire la sursa de finanțare a acestor proiecte.

„Toată lumea știe, sunt oamenii informați din conferințele de presă, ne-am lăudat când câteva proiecte au fost aprobate spre finanțare prin PNDL. Se cunoaște care este bugetul total, cât este de la bugetul de stat suma totală pentru cele două poduri.


Noi suntem transparenți, să știți. Când e zero de la Guvern, eu nu ezit să prezint o hârtie pe care scrie cu majuscule ZERO. Aici nu e zero, aici sunt cu finanțare preponderent de la bugetul de stat. Până la sfârșitul lunii septembrie, acest pod trebuie să fie dat în folosință. Că se va mai lucra în continuare la finisaje pe lângă parapet, asta e altceva. Opt zile ei trebuie să lucreze, ei știu, astfel încât să se circule pe acest pod”, a precizat Nicolae Robu.

Ministrul Dezvoltării Regionale s-a fost puțin uimit de răspunsul primit, în condițiile în care, susține Daniel Suciu, stadiul fizic al lucrărilor la Podul Dragalina este de 85%, iar decontarea de 50%. „Sunteți un caz destul de rar”, a adăugat vicepremierul. „Trebuie să se circule până la sfârșitul lunii, nu va fi finalizat”, a ținut să puncteze Nicolae Robu.

În final, Daniel Suciu s-a arătat mulțumit de ce a găsit pe șantierul Podului Dragalina, afirmând că „este un lucru pe care nu prea l-am mai întâlnit, dar e de bun augur. Asta înseamnă că există firme de construcții puternice în Banat. Stadiul fizic este de 85%, stadiul decontărilor este de 50% pentru că nu ni s-au cerut banii, deși bani avem. Cele două poduri de care discutăm sunt finanțate cu unsprezece milioane de lei de la Guvern, prin PNDL, diferența de două milioane de lei este de la bugetul local. Plec de la premiza, așa cum a spus și domnul primar, care a gestionat toate operațiunile de licitație, noi doar am pus banii, sper ca în termen foarte scurt, spunea că până la sfârșitul lunii septembrie pe acest pod să se circule. Sunt mulțumit, vreau să-l văd făcut și terminat ca să închidem această investiție”.

Potrivit ministrului Dezvoltării Regionale, stadiul lucrărilor la Podul Eroilor este de 68%, primarul Nicolae Robu dând asigurări că sunt muncitorii mobilizați și pe acest șantier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.