Noi „Tururi de arhitectură” la Timișoara. Vezi ce evenimente sunt programate

Noi „Tururi de arhitectură” la Timișoara. Vezi ce evenimente sunt programate

0
DISTRIBUIȚI

Aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea, în 1919, a școlii de arhitectură Bauhaus va fi marcată şi la Timişoara prin două tururi de arhitectură în zona modernă a cartierului Fabric, unde, între anii 1919 şi 1943 s-au eliberat nu mai puţin de 5.973 de autorizaţii de construcţie, şi de-a lungul străzilor şi bulevardelor cu clădiri ridicate în perioada interbelică.

Școala Bauhaus a fost înființată acum un secol în localitatea germană Weimar – parte a mişcării moderniste care s-a manifestat în arhitectură, artele plastice şi design şi s-a caracterizat prin respingerea ornamentaţiei excesive şi a vechilor canoane, înlocuite cu simplitatea, ordinea, geometria şi funcţionalitatea, precum şi cu experimentarea unor noi tehnologii constructive.

Tururile, organizate de Centrul Cultural German, vor avea loc în 14 şi 15 septembrie, începând cu ora 10.00, iar în 14 septembrie, de la ora 20.00, va putea fi vizionat un film pe această temă, în Aula Magna a UVT.

Cursuri pentru copii la CCG

În perioada 16 – 20 septembrie, Centrul Cultural German face înscrieri la cursurile organizate pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani care doresc să se familiarizeze cu limba şi cultura germană cu ajutorul unor activităţi recreative, cântece şi jocuri interactive adaptate vârstei lor.

Cursurile se vor desfăşura între 24 septembrie şi 20 decembrie, cu două întâlniri săptămânale, după metoda comunicativă şi vor fi coordonate de cadre didactice calificate.


Informaţii suplimentare pot fi obţinute la nr. tel. 0256 407 058 sau la adresa de mail info@ccgtm.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.