Noul sport municipal

Noul sport municipal

0
DISTRIBUIȚI

În ultimii ani legile mai mereu schimbătoare au adus în prim plan noi cluburi sportive municipale. SCM-uri ori CSM-uri, menite „să salveze” sportul local. O soluţie pe hârtie prin care echipele de la diferite discipline să beneficieze legal de sume consistente de la bugetul oraşului. Cum cumpătarea nu caracterizează acest colţ al lumii, ultimele amendamente au fost interpretate ca un „liber” la cheltuirea banului comun.

Mulţi politicieni şi/sau parveniţii directoraşi s-au îndepărtat de scopul pentru care ar exista un astfel de canal de finanţare. Nu peste tot, evident. În multe localităţi însă nu sportivii locali, cei care ar trebui să primească în primul rând sprijin, sunt cei ajutaţi.


Deşi pe de o parte e de înţeles ca un străin valoros să primească mai mulţi bani, oare cât de moral e ca acest lucru să se întâmple din taxele încasate de la părinţii lui …să-i zicem Fănel, nevoit să se mute în alt oraş pentru a juca efectiv.

Okay, să zicem că pentru a atrage tineri către sport trebuie performanţe la seniori mai întâi, care se obţin de cele mai multe ori cu oameni „din exterior”. Din păcate însă în România, sportul, prin legislaţie, a rămas în mare parte dependent de interese. Dacă nu al celor mărunte, cu comisioane, ale salariaţilor plimbăreţi prin birouri, atunci o unealtă a politicienilor pentru un bonus electoral. Căci la noi se cam pune semnul egal între administraţie şi partid.

Cum fotbalul nu intră în peisajul SCM, din motive regulamentare, şi în Timişoara au apărut tot felul de secţii. Discutam cum handbalul, baschetul ori rugby-ul au fost iniţial vizate graţie tradiţiei. Dar au răsărit şi alte secţii, mai mult sau mai puţin costisitoare pentru buzunarul unui cetăţean neinteresat de sporturi individuale, precum tenisul. Lucrurile nu au mers deloc cum trebuie sub actualul „dirijor-şef” al urbei nici cu unul dintre cele mai mari bugete din ţară. Disciplinele sportive feminine au fost tăiate primele. Şi acum avem (iar) datorii sau întârzieri la componenţii grupărilor rămase în picioare. Da, tot noi, timişorenii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.