Nume celebre din Ungaria la ediția din acest an a Zilelor Culturale...

Nume celebre din Ungaria la ediția din acest an a Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Formația Vintage Dolls va susține un concert la Timișoara

După succesul din primii trei ani, Zilele Culturale Maghiare din Timișoara revin cu a patra ediție în Piața Operei, între 26 și 29 septembrie. Evenimentul este organizat către Asociația BASTION și se vrea unul de anvergură, care are ca scop promovarea culturii maghiare și totodată a multiculturalității. Într-un oraş unde etniile trăiesc în armonie şi îşi respectă cultura reciproc, organizatorii doresc ca aceste evenimente să familiarizeze cetățenii cu cultura minorității maghiare. Pe lângă acesta, festivalul va contribui la promovarea oraşului Timişoara din punct de vedere cultural, economic şi turistic.

Programul muzical inclus în ediția din acest an include un concert al formației maghiare Vintage Dolls. Trupa a fost formată în luna martie a anului 2017 după ce a evoluat în spectacolul Sárik Péter Trió – Jazz All Stars Projekt, care a avut loc în capitala Ungariei.


Eszter Munkácsy, Lili Nagy și Ágnes Szász au avut parte de succes și pe plan individual dar în această formulă readuc în atenția publicului hituri din anii 1930 – 1940. Concertul interesantei trupe din țara vecină va avea loc vineri, 26 septembrie, de la ora 16, pe scena din Piața Operei. În aceeași zi, de la ora 18.30, va avea loc un spectacol de dansuri populare maghiare susținut de mai multe ansambluri profesioniste, iar de la ora 20 melomanii vor putea asista la concertul formației Titan din Reghin. Seara va fi încheiată prin concertul Ismeros Arcok.

Sâmbătă, pe scena din centrul orașului, de la ora 14, va avea loc un concert al celor de la Hollóének Hungarica, o trupă formată în 2005 care cântă la o serie de instrumente medievale. În aceeași zi, de la ora 16, va cânta trupa Apacuka, iar de la ora 18 formația de rock alternativ Teddy Queen. Una din cele mai cunoscute formații din țara vecină,  Nagy Feró és a Beatrice va evolua pe scenă de la ora 20, iar două ore mai târziu melomanii vor avea parte de trupa Rock’Inger.

Ultima seară a evenimentului, cea de duminică, îi va aduce în fața spectatorilor, de la ora 16, pe cei de la Molnar Dixieland Band, iar de la ora 20 vor cânta celebrii Neoton Familia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.