O nouă ediție a proiectului „Memoriile Cetății”. Vezi care este tema din...

O nouă ediție a proiectului „Memoriile Cetății”. Vezi care este tema din acest an

0
DISTRIBUIȚI

Un proiect al Asociaţiei Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, „Memoriile cetăţii”, ajuns la a doua ediţie, care se va desfăşura între 14 şi 20 octombrie, are ca temă în acest an „revoluţia” – evenimentele petrecute în decembrie 1989, care se doreşte a fi un punct de plecare pentru diverse forme de rezistenţă, fie la nivel social, fie individual.


Potrivit organizatorilor, „trecutul istoric este o componentă importantă a identităţii culturale” iar acesta este un mod de a comemora cei 30 de ani care au trecut de la sângeroasele evenimente din decembrie 1989. Coordonatorul proiectului, Ionuţ Suciu, mai sune că „pornind de la premisa că istoriile se completează una pe cealaltă, bazându-se pe martori şi pe mărturii directe, artişti şi localnici vor încerca să contureze perspective personale asupra evenimentelor din ʹ89. Fragmente ale memoriei colective care au supravieţuit timpului vor fi transmise mai departe devenind o punte între generaţii, dar şi un prilej de dezbatere şi conştientizare a însemnătăţii lor istorice”.

Propunerile aşteptate de organizatori vizează transformarea cartierelor prin intervenţii murale care să dea acestora o marcă identitară. Acestea vor avea loc în toamnă, iar timişorenii vor avea ocazia de a descoperi diverse tipuri de intervenţii artistice în zona în care locuiesc.

Înscrierile pentru participarea la acest proiect se fac până în 12 septembrie iar cinci dintre propunerile primite vor fi premiate cu câte 3.500 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.