Peste 26 milioane de persoane au trecut frontiera României în sezonul estival....

Peste 26 milioane de persoane au trecut frontiera României în sezonul estival. Granița de vest, cel mai intens trafic

0
DISTRIBUIȚI

Peste 26 milioane de persoane au tranzitat frontiera pe perioada sezonului estival, în creştere cu 17% faţă de perioada similară a anului trecut, anunță Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF).

În perioada sezonului estival (1 iunie – 6 septembrie 2019), frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 26 milioane persoane, din care 12,5 milioane pe sensul de intrare în ţară şi 13,5 milioane pe sensul de ieşire din ţară şi peste 6,3 milioane mijloace de transport. În perioada similară a anului trecut, au trecut frontiera aproximativ 22,4 milioane persoane şi 5,2 milioane mijloace de transport, constatându-se astfel o creştere de 17% a traficului de persoane şi 20 % a mijloacelor de transport.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele de la frontiera româno-ungară (7,7 milioane persoane) şi cele aeroportuare (6,4 milioane persoane), atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire.

Astfel, cel mai tranzitat a fost P.T.F.


Aeroport Henri Coandă (4 milioane persoane), urmat de P.T.F. Nădlac II cu valori de trafic de aproximativ 2,9 milioane persoane si P.T.F. Giurgiu cu 2,6 milioane persoane.

În perioada sezonului estival, o situaţie aparte se înregistrează la graniţa cu Bulgaria, având în vedere numărul mare de turişti care tranzitează această frontieră (3,78 milioane persoane anul trecut).

Poliţia de Frontieră precizează că a luat și pentru perioada următoare măsurile necesare astfel încât traficul de persoane şi autovehicule prin punctele de frontieră să se desfăşoare în condiţii normale. Astfel, sunt menţinute măsurile organizatorice de suplimentare a personalului repartizat la controlul documentelor până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, vor fi suplimentate arterele de control, pe sensul de ieşire sau intrare în ţară, după caz, în limita configuraţiei punctelor de trecere a frontierei.

Totodată, Poliţia de Frontieră Română a dispus măsuri de suplimentare a personalului, sens în care aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.