Politehnica – CSM Reșița. Derby-ul bănățean ține capul de afiș în etapa...

Politehnica – CSM Reșița. Derby-ul bănățean ține capul de afiș în etapa VIII din Liga 2

0
DISTRIBUIȚI

Etapa cu numarul 8 din cel de-al doilea esalon fotbalistic din Romania vine cu o serie de meciuri interesante, dar cel mai atractiv pare sa fie derby-ul dintre Politehnica Timisoara si CSM Resita.

Putine sunt orasele care propun cel putin doua echipe in cel de-al doilea esalon fotbalistic romanesc. Daca din capitala trei formatii joaca in Liga 2, al doilea oras care este reprezentat de mai mult de o echipa este Timisoara. Ripensia si Politehnica sunt cele doua formatii, dar care nu au inceput deloc bine sezonul. Ambele echipe se afla in partea inferioara a clasamentului, la trei puncte una de cealalta. Alb-violetii sunt pe locul 16, pozitie care duce direct in Liga a 3-a, iar Ripensia doua locuri mai sus, pe 14, cu opt puncte.

Se pare ca ambele echipe se mobilizeaza mai bine cand joaca pe terenurile mai mici din oras. “Dan Paltinisanu” nu este terenul care sa le aduca celor doua echipe satisfactii mai mari. Rezultatele mai bune au venit jucand in “Ciarda Rosie”, respectiv “Stiinta”.

Derby in Banat, Politehnica – CSM Resita nu se joaca pe “Dan Paltinisanu”

Sfarsitul de saptamana vine cu un alt derby de traditie. De data aceasta Politehnica Timisoara urmeaza sa o intalneasca pe CSM Resita, in ultimul meci al zilei de sambata. Infruntarea se va juca de la ora 16:30. A fost anuntat si locul de disputare al acelei confruntari si surpriza, dar nu se va juca pe “Dan Paltinisanu”.


Politehnica – CSM Resita se va juca pe “Stiinta”. Meciul din runda a VIII-a a Ligii 2 nu se va juca pe “Marele Oval”, asa cum era de asteptat, ci s-a ales terenul mai mic.

Probabil si rezultatele inregistrate de alb-violeti pe terenul mare din Timisoara au avut o influenta asupra acestei decizii. Politehnica a evoluat de patru ori pe teren propriu, doua dintre meciuri s-au jucat pe “Dan Paltinisanu”, ambele fiind pierdute cu acelasi scor, 0-1. Celelalte doua intalniri s-au disputat pe “Stiinta”, unde s-au si obtinut cele doua puncte avute in meciurile de acasa. Ambele meciuri s-au terminat identic, 0-0 atat cu Concordia Chiajna, cat si cu Farul Constanta.

Cum vad casele de pariuri derby-ul banatean

Rezultatele lor mai putin bune din acest sezon le fac sa fie clasate in partea inferioara a clasamentului, dar un derby nu tine cont de pozitia celor doua echipe. CSM Resita sta mai bine in clasament si vine cu un moral bun la Timisoara. In etapa trecuta a tinut-o in sah pe Turris Turnu Magurele, reusind sa fie prima echipa care ii fura punct liderului campionatului. Acelasi deznodamant l-a avut si partida pe care Politehnica a jucat-o la sfarsitul saptamanii trecute. Meciul cu Farul Constanta s-a incheiat asa cum a inceput, 0-0.

Importanta terenului propriu pentru cele doua echipe reiese si din cotele listate de cele mai importante agentii de pariuri. Ele s-au mai intalnit si in urma cu aproape doua saptamani, in Cupa Romaniei si atunci favorita CSM Resita a castigat cu 1-0. Meciul s-a jucat in Valea Domanului, unde Dragos Grigore Saulescu a fost cel care a inscris unicul gol. Gama de pariuri este una vasta, iar lista cu oferte si bonusuri Betano ar putea fi interesanta pentru pariorul din Romania. Este agentia de pariuri sportive care ofera o cota de 2.30 pentru un succes al gazdelor, in timp ce o noua victorie a resitenilor este cotata cu 2.80. Egalul are cea mai mare valoare, 3.40, dar este si rezultatul care s-a inregistrat in amicalul din luna iulie, jucat tot la Timisoara.

Meciul dintre Politehnica Timisoara si CSM Resita, din etapa a VIII-a din Liga 2, se va disputa sambata, 21 septembrie, de la ora 16:30, pe stadionul “Stiinta”.