Portugalia, o țară de vis tot mai atractivă pentru români FOTO

Portugalia, o țară de vis tot mai atractivă pentru români FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Comparabilă ca suprafață cu vecina noastră Ungaria, Portugalia este o țară care atrage anual tot mai mulți turiști români.

Interesul tot mai mare pentru țara din Peninsula Iberică este de înțeles, având în vedere faptul că relaxarea e un cuvânt de ordine pentru orice turist care pășește pe mirificile tărâmuri ale acesui teritoriu îmbibat de situri istorice, plaje frumoase și atracții nenumărate.

Cea mai vestică capitală a continentului european, Lisabona are o magie aparte grație oamenilor ei frumoși, catedralelor impunătoare, caselor cu gresie albastră și bineînțeles… grație farmecului pe care îl emană Oceanul Atlantic. Unul dintre simbolurile orașului este Podul Ponte 25 de Abril, care a fost dat în folosință în 1966 și care este adesea comparat – pe bună dreptate – cu nu mai puțin celebrul pod Golden Gate din San Francisco. Lisabona este una dintre cele mai frumoase capitale de pe continentul nostru și este plină de obiective turistice colorate și intime, muzee și restaurante mici, cafenele și magazine exotice. Alte elemente care fac ca acest oraș să fie unul de neuitat sunt casele de sute de ani ale orașului vechi, străduțele pietruite exemplar, casele cu pereți de țiglă sau micile restaurante în care răsună muzica fado. O plimbare pe principalul bulevard al metropolei, Avenida da Liberda (asemuit de mulți cu Champs Elysee-ul din Paris) le oferă turiștilor magazine ale unor designeri celebri, restaurante scumpe sau baruri „trendy”, printre care se numără și binecunoscutul Hard Rock Cafe.

Pe lângă decadența luxoasă și exclusivă, există exemple frumoase de arhitectură portugheză clasică din secolul al XIX-lea, statui grandioase (printre care se numără și cea dedicată marchizului de Pombal) și hoteluri impunătoare. Alături de Mănăstirea Jeronimos, Turnul Belem este unul dintre cele mai simbolice edificii din Lisabona, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, a cărui istorie este profund legată de epoca marilor descoperiri geografice. Un alt monument de neratat este Cristo Rei, unde statuia lui Hristos se ridică deasupra malurilor sudice ale estuarului Tejo. Monumentul  are multe asemănări cu statuia Mântuitorului Hristos din Rio de Janeiro, iar panorama care oglindește Lisabona de aici îți taie respirația, pur și simplu.

Istorie la fiecare pas

În drum spre celălalt pol de neratat din Portugalia, orașul Porto, se poate vizita Obidos, unul din cele mai bine conservate și pitorești orase medievale ale țării sau cetatea ceramicii portugheze Alcobaca.


Un alt obiectiv demn de vizitat este Bathala, în care se află mănăstirea Convento de Santa Maria da Vitória, cea mai frumoasă construcție sacrală gotică din Portugalia. O altă oprire merită făcută la Aveiro, orașul supranumit Veneția Portugaliei, o parte a acestuia fiind asezată pe canale unde se pot admira bărcile colorate sau la Coimbra (prima capitala a Portugaliei) unde e musai de trecut la Universitate și nu numai.

Desigur, printre atracțiile turistice ale Portugaliei se numără și Fatima, binecunoscut centru creștin unde se spune că în anul 1917 s-a arătat Fecioara Maria unor copii de ciobani și multe altele. Odată ajuns în Porto ai parte de Torre dos Clérigos unde urci 270 de trepte pentru o panoramă deosebită sau Praça da Ribeira, loc cu un„ vibe“ deosebit care seara  se transformă într-un cartier general al distracției unde se adună tineri din toate țările lumii. Obiectivele turistice sunt nenumărate și din această cauză o excursie  în Portugalia oferă o vacanță de neuitat, din categoria „lucrurilor de povestit nepoților“.

Mai multe detalii despre ofertele turistice pentru a vizita Portugalia puteți afla pe eximtur.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.