Portugalia, obrigado!

Portugalia, obrigado!

0
DISTRIBUIȚI

Volens nolens, dacă ajungi în Portugalia, înveți cuvântul „obrigado“ („mulțumesc“). Numeroasele atracții turistice care atrag un puhoi de oameni din toate colțurile Globului te fac să te deconectezi de la realitatea de zi cu zi într-un mod cât se poate de simpatic, dar farmecul Portugaliei se regăsește și-n aspectele comune pe care le remarci instantaneu în momentul când ai pășit aici. Fie că pătrunzi într-un supermarket și observi vânzoleală la raionul dedicat vinurilor sau te plimbi agale pe un bulevard și remarci o coadă la un magazin rent a car, sentimentul de satisfacție care se lipește involuntar de tine e menit să te scoată din cotidian. Categoric, oamenii aceștia știu să-și „vândă“ marfa.


Drept urmare, în medievalul oraș Obidos, între vechile case văruite în alb și mirificele flori de la la ferestre, dai din când în când și peste un decor care strică aspectul de poveste al peisajului, nelipsitul ATM. Sau în magazinele de suveniruri din Fatima ai supriza să găsești baterii externe de telefon mobil sau scrumiere.

Pentru a intra în atmosfera acestei țări e musai și o excursie în mirificul Porto cu o vizită la numeroasele crame și de asemenea o croazieră pe râul Douro și …câte și mai câte. Dacă nu ai rămas cucerit de tonalitățile interesante ale limbii portugheze sau nelipsitele pasteis de nata, mai ai o șansă să rămâi uimit de această țară, grație ghizilor locali. Înzestrați cu un spirit naționalist cât se poate de adecvat, aceștia reușesc să te captiveze indiferent cât ești de „neutru“ la nenumăratele bogății ale acestor locuri. Prin poveștile care trimit la vecinii spanioli sau… glumițe de bun gust. De genul, „de ce să mergi în atâtea orașe pe glob, când noi în Lisabona avem mai multe metropole?“. E vorba de bulevardul lor numit Avenida da Liberdade, care este Champs Elysee-ul parizian, podul 25 de Abril care seamănă mult cu Golden Gate – ul din San Francisco, sau Santuário de Cristo Rei-ul ce e copia celebrului monument din Rio de Janeiro. Pe scurt, în Portugalia simți că „la vita e bella“. Iar pentru asta, muito obrigado!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.