Premierul Viorica Dăncilă anunță că nominalizează membri ALDE pentru portofoliile vacante din...

Premierul Viorica Dăncilă anunță că nominalizează membri ALDE pentru portofoliile vacante din Guvern

1
DISTRIBUIȚI

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniștri vacante, respectiv Grațiela Gavrilescu la ministerul Mediului, Ion Cupă la ministerul Energiei și Ștefan Băișanu, ca ministru pentru Relația cu Parlamentul. Propunerile vor fi trimise miercuri.

„Am decis să nominalizez reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma demisiilor din luna august. Am toată aprecierea pentru acei membri ai ALDE care au înțeles că România are nevoie de stabilitate și că importante sunt România și românii. Este important să continuăm guvernarea pentru a oferi stabilitate, să ne consolidăm imaginea României în plan extern”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă făcută miercuri la Palatul Victoria.

Premierul a mai spus că „pornind de la interesele României, am luat decizia de a desemna reprezentanți ai ALDE.


Voi trimite către președintele Iohannis următoarele propuneri: pentru Mediu și vicepremier Grațiela Gavrilescu, pentru Energie, domnul Ion Cupă, pentru portofoliul Relația cu Parlamentul, domnul Ștefan Băișanu”.

Dan Chirilă – propus la MAI, Camelia Gavrilă – la Educație și Dan Matei – propus vicepremier

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că va trimite miercuri seară și noi propuneri de miniștri pentru portofoliul de la ministerul Afacerilor Interne, unde-l va nominaliza pe Dan Chirilă, la Educație, unde o propune Camelia Gavrilă și pe Dan Matei ca vicepremier pe probleme economice.

„Având în vedere că pe data de 18 septembrie expiră interimatul pentru Ministerul Educației Naționale, iar funcția pentru vicepremier pe probleme economice este vacantă, voi transmite către domnul președinte Iohannis următoarele propuneri de miniștri: pentru MAI – domnul Dan Chirilă, actual secretar de stat în cadrul acestui minister, pentru ministerul Educației Naționale – doamna Camelia Gavrilă, pentru funcția de vice-prim ministru – domnul Dan Matei”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Premierul a mai declarat că va propune membri ALDE și pentru cele portofolii de miniștri vacante, respectiv pe Grațiela Gavrilescu la ministerul Mediului, Ion Cupă la ministerul Energiei și Ștefan Băișanu, ca ministru pentru Relația cu Parlamentul.

Cele șase propuneri vor fi trimise miercuri seară la Palatul Cotroceni, a mai anunțat Viorica Dăncilă.

Interimatul lui Mihai Fifor la ministerul Afacerilor Interne expiră joi, 12 septembrie.

1 COMENTARIU

  1. Semidoctul asta de bubiko cusca care NU știe cum se scrie numele MARELUI LIBERAL BRĂTIANU: Ion I.C. Brătianu, „botezat” pe un tablou în sediul ALDE Timiș. Cum i-a fost pocit numele și cum au dres liberalii greșeala. Atunci putem spune sigur ca au murit DEGEABA tinerii pe treptele Catedralei din Timișoara în Decembrie ’89!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.