Președintele PNL Timiș vrea o nouă mărire a salariilor bugetarilor. Care sunt...

Președintele PNL Timiș vrea o nouă mărire a salariilor bugetarilor. Care sunt posturile pentru care se impun ”stimulente financiare”

1
DISTRIBUIȚI

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, a susținut, ieri, că este nevoie de o nouă creștere a salariilor bugetarilor deoarece atunci când se scot la concurs diverse posturi nu  sunt doritori care să vină să le ocupe.

”Trebuie, ca regulă generală, în sectoarele care se dovedesc neatractive la ora actuală, să se intervină cu măsuri stimulative – salariale sau de altă natură.


Uite cum s-a făcut la medici că li s-a crescut salariile. Da, e un lucru care trebuia făcut că nu mai voia nimeni. La medicină se ajunsese la concurență unu pe loc sau nici măcar atât. Acum, când salariul de medic este mare, sunt 10-15 pe un loc. Eu zic că e o măsură bună. Ea trebuia coroborată și cu o creștere a exigenței față de actul medical. Trebuie văzut ce face neatractive aceste posturi și venit cu măsuri care să le facă atractive”, a susținut primarul Timișoarei.

Atenționat că declarația sa intră în contradicție cu spusele colegului său de partid, Florin Cîțu, care cerea tăierea salariilor bugetarilor, Robu a izbucnit – ”astfel de declarații pe mine nu mă reprezintă. Eu am mintea mea și nu vorbește nimeni în numele meu, de niciunde. Să fie clar. Eu înțeleg lucrurile în toată complexitatea lor  și nu le judec numai așa contabilicește. Viața e mai complexă, cu interacțiuni multiple, cu potențări și contrapotențări dintr-o zonă în alta. Nu e chair așa de simplu, hai să reduc salariul sau să cresc salariul. Trebuie analizate consecințele sub toate aspectele și nu trebuie judecate monocriterial sau monoaspectual ca să zic așa”.

1 COMENTARIU

  1. Si putzoilor care sunt consilieri la primarie si consiliaza pe subiecte relativ la care n-au niciun background trebuie sa li se mareasca salarul de la 17000 euro la 30 mii, ca sa fie stimulati sa isi faca timp in weekend-uri si sa studieze bazele pt city management.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.