Proiecte în valoare de 75 de milioane de euro derulate cu bani...

Proiecte în valoare de 75 de milioane de euro derulate cu bani europeni de Consiliul Județean Timiș

0
DISTRIBUIȚI

fonduri europene

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, se laudă că instituția pe care o conduce are în derulare nu mai puțin de 17 proiecte finanțate cu bani europeni, care se află în diferite etape. Valoarea totală a acestor proiecte este de aproximativ 75 de milioane de euro. Dintre cele 17 proiecte, unsprezece se află în etapa de implementare, trei sunt finalizate, unul este în faza de precontractare, unul în evaluare și încă unul în pregătire.

„Pe partea de infrastructură avem șase proiecte cu o valoare totală de 210 milioane de lei. Aici discutăm de modernizarea drumului județean dintre Peciu și Foeni, care este în execuție pe POR. Modernizarea drumului județean, lărgirea la patru benzi Timișoara – centură -descărcarea de pe autostradă, se află în stadiul de elaborare a proiectului tehnic, cu termen de finalizare aprilie 2020. Am licitat și s-a semnat contractul pentru proiectare plus execuție, tot pe POR.


Un alt proiect este modernizarea drumului județean ce interconectează autostrada în Arad cu pod peste Mureș la Pecica și conectare cu Variaș și Cărpiniș, care este în procedura de achiziție a serviciilor pentru elaborarea proiectului tehnic. Aș vrea ca undeva în luna noiembrie să semnăm proiectul tehnic, iar la momentul predării proiectului tehnic să licităm anul viitor execuția, tot pe POR. Celelalte trei proiecte sunt finalizate și am accesat fonduri pe retrospectivă, derulate prin bugetul consiliului județean și am avut posibilitatea să le depunem la finanțare și să depunem fonduri europene”, a declarat Călin Dobra.

De asemenea, Consiliul Județean Timiș are în derulare proiecte europene și în domeniul educației, cel mai important fiind cel referitor la modernizarea Liceului Iris. Totodată, contracte europene sunt semnate de către CJ Timiș și pentru asistența socială din județ, cu scopul realizării de case de tip familial, de locuințe protejate și dezvoltarea de centre de zi.

În ceea ce privește sănătatea, CJ Timiș a accesat fonduri europene în valoare de 60 de milioane de lei, primind finanțare două proiecte. Unul se referă la extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara, iar celălalt la realizarea unei noi maternități, pentru aceeași unitate medicală, în cadrul unui proiect în valoare de 51 de milioane de lei.

De asemenea, în cadrul unui alt proiect european în valoare de 4,7 milioane de lei, ISU Timiș va fi dotat cu două autospeciale, iar Conacul Mocioni de la Foeni va fi revitalizat cu fonduri norvegiene, în cadrul unui proiect de 16 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.