Ripensia va întâlni în 16-imile Cupei României o formaţie care a fost...

Ripensia va întâlni în 16-imile Cupei României o formaţie care a fost în play-off-ul Ligii I. Partide mai palpitante la Arad şi Reşiţa

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara şi-a aflat azi adversara din 16-imile Cupei României. Roş-galbenii vor da piept, la fel precum concitadina ASU Poli în urmă cu un an, cu Sepsi Sf. Gheorghe pe teren propriu. Tot în vestul ţării, în această fază a competiţiei K.O. UTA va primi vizita lui Dinamo iar CSU Craiova se deplasează în Valea Domanului.

„Ripi” şi-a aflat adversara din Cupă înainte de seria de două jocuri pe teren străin în B. „Ne dorim să jucăm cu cei mai buni şi cei mai mari… Oricine, să vină Liga I”, spunea Alex Pelici după eliminarea Ghirodei în turul IV al competiţiei.

Singura trupă timişeană rămasă în competiţie va da piept cu Sepsi, formaţie care a fost în play-off-ul elitei în ediţia trecută, fără a impresiona, iar acest sezon l-a început în mod inedit cu şase remize în opt partide. Jocurile din această fază sunt programate în perioada 24-26 septembrie, în unică manşă, pe terenul grupării mai slab clasate în ediţia anterioară.

Anul trecut Sepsi a eliminat-o pe ASU Poli în aceeaşi fază a competiţiei după lovituri de departajare. Jocuri mai interesante vor fi la Arad: UTA – Dinamo, respectiv Reşiţa: CSM – CSU Craiova.

Două deplasări la rând

Pentru trupa pregătită de Pelici în weekend va fi o deplasare în aceeaşi zonă a ţării, însă pentru duelul de campionat cu nou promovata Csikszereda, meci urmat de un joc tot „afară”, cu Farul.


„Urmează un meci cu Miercurea Ciuc, important şi pentru noi şi pentru ei, suntem două echipe aflate în a doua jumătate a clasamentului. Sperăm să ne întoarcem cu punct sau puncte de acolo”, a declarat antrenorul Ripensiei.

„Sunt o echipă omogenă, o echipă care vine din Liga 3, care şi-a păstrat în mare parte nucleul de jucători. O echipă care este foarte agresivă şi arţăgoasă pe teren propriu. Nu a reuşit să ia puncte din deplasare, dar asta nu înseamnă că a jucat prost. Bine organizaţi, periculoşi la faze fixe, au şi câţiva jucători străini în componenţă, care pot face diferenţa. Sunt două deplasări grele, cu echipe din subsolul clasamentului, ne batem pentru puncte”, a mai spus Alex Pelici despre următorii adversari.

Adrian Zaluschi e absent sigur, la fel ca Apro, care mai are o etapă de suspendare de ispăşit. „Pe Zalu îl aşteptăm ca pe pâinea caldă”, a precizat Pelici, care speră să-l aibă disponibil pe „decar” la Constanţa.

Partida de la Miercurea Ciuc va fi sâmbătă, de la ora 11, şi contează pentru runda a 7-a a Ligii 2.

Programul complet al 16-imilor Cupei României:

Rapid – Poli Iaşi

Concordia – Voluntari

Turris Tr. Măgurele – Clinceni

Flacăra Horezu – Astra

Ripensia – Sepsi

Botoşani – CFR Cluj

Foresta – Gaz Metan

UTA – Dinamo

Sănătatea – Viitorul

Metalul Buzău – Csikszereda M. Ciuc

FC U Craiova – U Cluj

Făurei – Mioveni

CSM Reşiţa – U Craiova

Metaloglobus – FCSB

Chindia – Hermannstadt

Industria Galda – Petrolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.