Ripensia a eliminat surpriza CSC Ghiroda din Cupa României. Roş-galbenii au obţinut...

Ripensia a eliminat surpriza CSC Ghiroda din Cupa României. Roş-galbenii au obţinut calificarea mult mai greu decât indică scorul GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Fără a impresiona Ripensia a avansat în turul următor al Cupei României. Roş-galbenii s-au impus cu 3-1, pe final, pe terenul revelaţiei CSC Ghiroda, după ce gazdele au condus la pauză şi au irosit mai multe ocazii mari. Ambele echipe au abordat jocul cu destule modificări faţă de garniturile folosite în campionat.

În ciuda diferenţei de eşalon, Ghiroda a jucat mult mai bine în prima repriză. Tribunele micuţei arene „Emilian Pavel” s-au umplut şi jucătorii îmbrăcaţi în bleu-albastru nu au vrut să dezamăgească. După jumătate de oră de joc Silaghi a ratat o ocazie uriaşă, trimiţând aproape de pe linia porţii în Tînc, poziţionat în faţa sa după o minge respinsă greşit. Totuşi, peste doar două minute Mancaş a sprintat cu succes printre stoperii divizionarei secunde, l-a driblat şi pe Mociu iar apoi a trimis în poartă pentru 1-0. „Ripi” şi-a revenit în finalul primei părţi, dar Golda nu a reuşit să reia cu capul pe spaţiul porţii.

La reluare roş-galbenii au forţat şi au obţinut rapid egalarea. Gakos a parat un şut, dar mingea a sărit la Caius Lungu, care a deturnat-o în plasa din stânga goalkeeperului care are şi origini greceşti. După gol însă tot gazdele galben-albastre au presat mai mult, încurajaţi de erorile unor ripensişti. Mai întâi, acelaşi Silaghi a fost ghinionist iarăşi, reluând de această dată în stâlpul din dreapta lui Mociu după o piruetă în şase metri  cu adversar. Mai mult, cel care putea să fie omul meciului, Cosmin Mancaş, a rămas singur cu portarul junior al oaspeţilor timişoreni, dar acesta s-a opus cu piciorul.

Ocaziile s-au răzbunat în final, când Ripensia a dorit parcă să şi evite prelungirile mai mult. Era minutul 88 când nou intratul Voinea a trimis din întoarcere în stânga lui Gakos, care nu a mai putut interveni. Iar peste alte două minute elevii lui Alex Pelici au beneficiat şi de un penalty. Popa a tras, Markos Gakos s-a opus, dar balonul a fost apoi împins în plasă de Popovici.

CSC Ghiroda îşi încheie astfel o serie impresionantă: start cu şase victorii consecutive în jocurile oficiale, în timp ce Ripensiei îi rămâne să se întreacă cu foarte probabil o trupă de Liga I în turul următor.

Ghiroda: M. Gakos – Şofran, Bocşan, Goţa, Sabău – Ghinescu, Ianc, Jichici (86, Bâte), Budur – Mancaş (cpt.), Silaghi. Antrenor: Octavian Benga.

Ripensia: Mociu – A. Popa (cpt.), Ţieranu (63, C. Tudor), Tînc, Lungu – Popovici, Neagu, Burdeţ (69, Tudorache), Monea – Golda (78, Voinea), Staicu. Antrenor: Alexandru Pelici.

Pelici a reperat un jucător al ghirozenilor

Antrenorul Ripensiei era mulţumit de succes, care a picat bine după eşecul cu Petrolul şi deplasările dificile la Miercurea Ciuc şi Farul. „Importantă e victoria, nu contează cum e obţinută. Era normal să fie un joc disputat. Aşa se întâmplă când e o competiţie a surprizelor. Important e că am revenit în repriza a doua. Am reuşit să înscriem. Ceea ce nu am reuşit în prima repriză. Am avut o situaţie bună, am mai avut şi în repriza a doua, au avut şi ei… Nu putem decât să fim bucuroşi că am reuşit în 90 de minute, nu în prelungiri. Vreau să-i felicit pe cei de la Ghiroda pentru ce au reuşit aici. Îl felicit pe Tavi (Benga), îi urez succes, noi rămâne să ne vedem mai departe de drum.


Atât în Cupă, cât şi în campionat…”, a declarat Alexandru Pelici.

Practic, la finalul jocului antrenorul Ripensiei a confirmat că „ofensivul” Cosmin Mancaş din tabăra gazdelor e în vizorul său: „Mi-a plăcut mult Mancaş de la Ghiroda şi mai câţiva jucători, dar în special el… Ne dorim să jucăm cu cei mai buni şi cei mai tari, să vedem unde suntem. Oricine, să vină din Liga I”.

CSC Ghiroda rămâne cu gândul doar la campionat, acolo unde e lider în C4 în faţa Craiovei „lui Mititelu”. „A survenit pentru noi şi prima înfrângere într-un meci oficial. Consider că am pierdut nemeritat, pentru că jocul a fost echilibrat, în unele momente chiar am reuşit să o dominăm pe Ripensia, am încercat să fac o formulă şi din jucători care au evoluat mai puţin. Ne-am dorit să câştigăm, dar în unele momente s-au văzut şi cei cinci jucători accidentaţi, foarte importanţi, sper să nu am şi alţii pentru campionat. Că numeric nu stăm foarte bine. Un joc care putea să se închidă în favoarea noastră. Am început repriza a doua ceva mai prost. Ei au avut o agresivitate în plus în primele zece minute. Dar în următoarele 20-25 am controlat partida, ne-am creat o grămadă de ocazii şi cred că altul era scorul dacă marcam noi primii”, a spus Octavian Benga, „principalul” Ghirodei.

Baranyi, Herci şi Liuba nu au jucat la gazde. În timp ce Bâte, Budur şi Silaghi au intrat cu mici probleme medicale. „Sper să-şi revină cât mai repede, neavând un lot foarte mare, 21-22 de jucători, ne dorim să câştigăm mult la Becicherecu Mic. Era frumos să aducem o echipă de Liga I, dar am făcut un efort mare în această perioadă, am suferit de pe urma acestor jocuri… dar am respectat competiţia, blazonul, am mers la victorie la fiecare meci”, a conchis Benga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.